Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul

Sarmalele sunt nelispite la Sărbători, dar românii le comandă mereu când merg la munte sau "la mama acasă". Nutriţioniştii au însă mai multe avertismente legate de consumul mâncării tradiţionale româneşti.

12 nov. 2021, 10:38
Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul

Sarmalele sunt mâncarea tradițională nelipsită de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că ele au multe calorii și dacă ești atent la siluetă, probabil nu ar trebui să pui acest ingredient în ele.

Cum să mănânci sarmale ca să nu te îngrași
Dacă vrei să ai grijă de felul în care arăți, atunci sărbătorile de iarnă nu vor mai însemna mâncat încontinuu. Poți în continuare să guști din toate preparate, dar când vine vorba despre sarmale, există un ingredient care trebuie lăsat deoparte.

Greşeala majoră pe care o facem când punem varză murată. Ce trebuie să pui neapărat în butoi, sarmalele vor ieşi delicioase
Mulți români fac această greșeală când fac sarmale, fără să își dea seama. Nutriționistul Mihaela Bilic a postat un mesaj pe contul său de Instagram în care a explicat cum trebuie consumate sarmalele și la ce trebuie să renunțăm.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

Sarmale

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Cele mai bune reţete de Sărbători. Cozonac şi sarmale by Cătălin Scărlătescu
Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o listă despre cum ar trebui consumate sarmalele pentru a nu lua în greutate:

  • porția de sarmale trebuie să fie de maxim cinci bucăți
    sarmalele se fac din carne tocată din pulpă de porc
    sarmalele se gătesc fără ulei
    sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii
    nu pune smântână, aceasta să fie doar ca decor

Dacă totuși nu concepi sărmăluțele fără o porție de mămăligă, alege să mănânci mai puțin din toate și renunță la smântână, pe care o poți înlocui cu un iaurt grecesc sau cu unul cu 2% grăsime.

De altfel, poți consuma sarmalele și cu o felie de pâine. Rezumă-te la două sarmale medii per porție și cam 100 g de mămăligă sau 50 de grame de pâine.