Greşeala pe care o fac gospodinele când coc vinete. Cum să faci o salată de vinete pufoasă

Salata de vinete este perfectă pentru zilele de vară în care nu mai ştii ce să mănânci. Se face foarte uşor şi este delicioasă. Ca să-ţi iasă cât mai gustoasă trebuie să respecţi câteva reguli importante.

27 mai 2022, 09:16
Greşeala pe care o fac gospodinele când coc vinete. Cum să faci o salată de vinete pufoasă

Greşeala pe care o fac gospodinele când coc vinete. Pentru ca salata de vinete să-ţi iasă delicioasă şi pufoasă trebui să respecţi câteva reguli importante.

Greşeala pe care o fac gospodinele când coc vinete. Doar aşa îţi iese salata pufoasă

Citeşte şi Gogoşi pufoase din flori de salcâm. Desertul fabulos care a înnebunit internetul

Alegerea legumelor este foarte importantă în momentul în care decideţi să faceţi o salată de vinete. Aveţi grijă ca vinetele să fie cât mai coapte, de culoare aproape neagră, pufoase şi lucioase.

De asemenea, dacă aveţi posibilitatea, este bine să le coaceţi afară, pe un grătar. Ca să evitaţi gustul amar al vinetelor, este bine să le stoarceţi cât mai bine. De asemenea, curăţaţi vinetele cât sunt încă fierbinţi. În acest fel miezul va rămâne deschis la culoare.

Vinetele trebuie bătute bine de tot.

Pentru ca salata să vă iasă delicioasă, folosiţi maioneză făcută cu ouă de casă. Folosiţi mixerul deoarece acesta va face vinetele mai pufoase şi mai cremoase, fără să lase în textură fibre sau seminţe.

Ai grijă ca în momentul în care prepari maioneza să adaugi şi un pic de zeamă de lămâie. Ceapa se toacă foarte mărunt.

Ce beneficii au vinetele pentru sănătate

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, vinetele mai sunt şi extrem de sănătoase. Acestea conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru.

De asemenea, vinetele mai conţin şi anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Nu în ultimul rând, conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând apariţia cancerului de colon.

Citeşte şi Brioşe cu făină de greier şi ţuică din ananas. Ideile trăznite ale unor studenţi din Suceava fac furori