Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor. Nu țineți sub nicio formă acest aliment în frigider

Frigiderul e cel mai sigur loc de depozitare pentru a menține alimentele proaspete cât mai multă vreme. Însă, există, totuși, unele alimente care nu trebuie să ajungă în niciun caz în frigider.

07 mart. 2023, 13:44
Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor. Nu țineți sub nicio formă acest aliment în frigider

Cartofii nu se țin la frigider în niciun caz, iar motivul e simplu de înțeles. Amidonul pe care îl conțin se descompune la temperaturi scăzute, iar cartofii vor ajunge să se strice mai repede.

Specialiștii Foods Standards Agency recomandă evitarea depozitării cartofilor în frigider. Ei au explicat că atunci când e ținut astfel, amidonul din cartof se transformă în zahăr. Atunci când sunt copți sau prăjiți, aceste zaharuri se combină cu asparagina (aminoacid neesențial, ce ajută la echilibrarea sistemului nervos uman) și dau naștere unei substanțe numite acrilamidă chimică, considerată ca fiind dăunătoare.Cartofii cruzi ar trebui să stea într-un loc răcoros și uscat.

Citește și Cel mai pufos desert din ciocolată: „Un mic deliciu dulce și emoționant, cu o lovitură de cofeină”

Alte alimente care nu au ce căuta în frigider

  • Printre alimentele care nu trebuie ținute la frigider se numără și pepenele roșu. Nu ar trebui băgat întreg, ci doar feliat fiindcă cei întregi își pierd din antioxidanți dacă sunt ținuți la rece. El trebuie doar să fie ferit de soare.
  • Nici roșiile nu e bine să le ținem la frigider fiindcă procesul de coacere nu se oprește atunci în moment când au fost culese. Doar în situația în care sunt foarte coapte e recomandat să le țineți acolo.
  • Ceapa nu rezistă foarte mult în condiții umede, cum ar fi în frigider.
  • Nici mierea nu se ține în frigider, deoarece se cristalizează și devine fără gust.
  • Uleiul de măsline își schimbă gustul și textura, dacă este ținut în frigider.
  • De asemenea, usturoiul se strică mai repede din cauza umidității, frigului și lipsei aerului. Boabele de cafea nu se țin în acolo, deoarece devin umede și își pierd gustul.
  • Nici pâinea nu se ține în asemenea condiții, deoarece produce amidon, care suferă reacții chimice.
  • Fructele cu sâmburi (piersici, caise, prune, cireșe) vor mucegăi mai repede în frigider.
  • Alte alimente care nu se țin în frigider: banane, dovleci, busuioc proaspăt, unt de arahide, murături, căpșune, ketchup, sos de soia, fructe uscate, ciocolată, produse de patiserie, condimente, dulceață, șampanie, citrice, ulei de cocos, mere, castraveți, avocado, siropuri.

Citește și Rețetă de mucenici moldovenești de post. Cum să faci cei mai pufoși și delicioși mucenici