Greşeala pe care o fac mulţi români când pregătesc carnea de porc

Alimentatia joaca un rol important in combaterea inflamatiei cronice, cu care au fost asociate boli grave precum cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, artrita, depresia si boala Alzheimer. Alegand alimentele potrivite, poti reduce riscul de a dezvolta anumite boli.

20 dec. 2021, 11:15
Greşeala pe care o fac mulţi români când pregătesc carnea de porc

Carnea de porc este nelipsită pe masa românilor pe masa de Crăciun şi nu numai atunci. Carnea de porc este o carne roşie, care alături de băuturile carbogazoase, carbohidratii rafinati şi carnurile procesate face parte din alimentele care contribuie la aparitia inflamatiei cronice atunci când sunt consumate frecvent.

De asemenea, aceste alimente nesanatoase contribuie la creşterea în greutate.

Carnea de porc consumată în exces creşte riscul de cancer colorectal. Persoanele care obisnuiesc sa consume carne rosie sau procesata de patru sau mai multe ori pe saptamana au un risc mai mare de a face cancer de colorectal decat persoanele care consuma astfel de produse de maxim doua ori pe saptamana.

Greşeala pe care o fac mulţi români când pregătesc carnea de porc

O alimentatie sanatoasa este asociată cu un consum crescut de fructe, legume, nuci, cereale integrale, peste si uleiuri sanatoase. Pentru că vine Crăciunul şi carnea de porc este la loc de cinste pe masa românului iată câteva sfaturi pentru o digestie uşoară de Sărbători.

Citeşte şi: Cum să păstraţi toba de porc ca să reziste mai mult timp

Fără carne de porc prăjită

Deși pare mult mai ușor și rapid să prăjim carnea de porc, nutriţioniştii recomandă gătirea ei la cuptor. Devine mai fragedă şi este mult mai sănătoasă.

Citeşte şi: Rețeta care va înnebuni orice gospodină de Crăciun. Cum să faci șorici de porc crocant la cuptor!

Fără cartofi sau mămăligă

Românii care suferă de diabet, boli cardiovasculare sau digestive ar trebui să evite consumul de carne roşie. Dacă totuşi fac o excepţie de Crăciun, carnea de porc nu trebuie asociată cu cartofi, paste, orez, pâine sau mămăligă.

Este de preferat ca pe lângă friptura de carne de porc să avem în farfurie o salată, fie că vorbim de salată de varză sau de salată verde cu ridichi sau castraveţi.