Rețeta care va înnebuni orice gospodină de Crăciun. Cum să faci șorici de porc crocant la cuptor!

Cine nu iubește șoriciul de porc, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, asezonat cu puțină pălincă, sare și ceapă?

17 dec. 2021, 09:16
Rețeta care va înnebuni orice gospodină de Crăciun. Cum să faci șorici de porc crocant la cuptor!

Cum să faci șorici de porc crocant la cuptor! Dacă vrei totuși să ieși din anonimat, îți recomandăm cea mai gustoasă rețetă de șorici de porc crocant la cuptor. E o inovație interesantă și va da pe spate toți invitații care îi ai la masa de Crăciun.

Rețeta care va înnebuni orice gospodină de Crăciun. Cum să faci șorici de porc crocant la cuptor!

Tot ce trebuie să faceți este să luați o pătură de sorici sau niște bucăți tăiate deja.

Se taie patura ăsta de sorici în fâșii, așa cam cât sa încapă în tava de cuptor. Acum, în alta tavă, sau chiar în chiuvetă dacă este bine dezinfectată, se pun bucățile cu “pielea” în sus și peste ele se toarnă apa fiarta de la fierbator. Nu multă, doar cât să le “prindă” bine.

Ăsta aparent deschide porii și face soricul crocant. Apoi se șterg pe un prosop de bucătărie. Se pun înapoi în tava, se presară cu sare și se dau la cuptor, aproximativ 170C pana-s făcute. Ăsta depinde de cuptor.

Citește și: Video epocal! Traian Băsescu te învață sa bei whisky după „rețeta” lui ca să nu te îmbeţi! Patru cuburi în pahar şi băutura doar cât să plutească! Asta e diferenţa dintre unul care ştie să bea şi unul care bea ca prostul!”
 

Dacă este consumat cu măsură, șoriciul poate avea anumite beneficii asupra organismului, chiar dacă este bogat în calorii. Acesta poate fi o sursă de energie și poate ține de foame, deoarece este bogat în proteine și grăsimi. Mai mult de atât, el conține acid oleic, acid pe care îl regăsim și în uleiul de măsline și este benefic pentru sănătatea inimii, potrivit csid.ro.

Persoanele care suferă de diabet îl pot consuma fără griji pentru că are o cantitate redusă de carbohidrați și nu influențează deloc nivelul zahărului din sânge.

Sodiul din șorici este important pentru reglarea absorbției glucozei, pentru funcția cerebrală și previne retenția de apă din organism. Cu toate acestea, le este contraindicat persoanelor cu tensiune arterială mare sau cu colesterol mărit.

Citește și: Rețeta care face senzație printre gospodine. Șoriciul expandat, gustarea delicioasă și crocantă ce nu afectează silueta VIDEO