Greşeala pe care o fac toţi şoferii iarna când pornesc motorul

Mecanicii ne sfătuiesc ca, înainte de a ne porni maşina, iarna, să dăm mai întâi zăpada jos, ca să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. 

08 dec. 2021, 07:01
Greşeala pe care o fac toţi şoferii iarna când pornesc motorul

Greşeala clasică făcută de șoferi la pornirea motorului iarna este să nu-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare. Pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina, spune Victor Miron, angajat la un Service din Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, trebuie să fie dată jos toată zăpada, inclusiv pavilionul, să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. La fel şi geamurile, ele trebuie curăţate temeinic ca vizibilitatea să fie maximă.

Cum să dezabureşti maşina în câteva minute. Trucul banal cu perechea de ciorapi şi alte sfaturi utile pentru vremea de afară
”Şi mai trebuie avut grijă la zăpada îngheţată care se adună în spatele roţilor, aceea trebuie îndepărtată înainte de a porni la drum pentru că poate să frâneze roata sau chiar sa cadă pe carosabil şi să devină un adevărat bolovan de gheaţă în calea celorlalte maşini”, adaugă Victor Miron.

Un alt mecanic, de la blogul autoeconom.ro îi sfătuieşte pe conducătorii auto ca, după pornirea motorului, iarna, să-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

După pornire, se recomandă acţionarea comenzii de dejivrare (înlăturarea stratului de gheaţă sau de chiciură format pe suprafeţele care vin în contact cu aerul umed şi subrăcit) a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă.

Cum se curăță gheața de pe parbriz în mod corect și rapid – Cei mai mulți șoferi nu știu acest truc

Toți șoferii se luptă cu gheața de pe parbriz, în sezonul rece fiind o adevărată provocare. Iată cum să cureți gheața de pe parbriz în numai 60 de secunde!

Cum să dezaburiţi şi să dezgheţaţi maşina mai rapid. Sfaturi de care să ţineţi cont în sezonul rece
Viscolul și frigul de afară nu sunt deloc ideale ca să stai și să încerci să cureți parbrizul. Pune 2/3 părţi de spirt, 1/3 parte apă și o lingură de detergent de vase lichid într-o sticlă de cca 500ml, care să aibă un capăt cu dispozitiv de tip spray.

Amestecă cele trei ingrediente și pune-le în sticlă, apoi pur și simplu aplică lichidul pe parbrizul înghețat.

Lasă sa acționeze câteva secunde, iar apoi vei observa cum gheața începe să se dezghețe.


loading...