Greșeala pe care o faci atunci când mergi pe jos. Ce se întâmplă dacă ai kilograme în plus. Dr. Tarek Nazer: „Recomand o bicicletă, înot, ceva care să ardă calorii”

Mersul pe jos poate fi extrem de dăunător pentru persoanele care au kilograme în plus. Iată ce exerciții fizice le sunt recomandate acestora.
Alina Costache
24 apr. 2023, 10:34
Greșeala pe care o faci atunci când mergi pe jos. Ce se întâmplă dacă ai kilograme în plus. Dr. Tarek Nazer: „Recomand o bicicletă, înot, ceva care să ardă calorii”

Pentru persoanele care au câteva kilograme în plus, mersul pe jos poate aduce foarte multe probleme. Dacă petreceți foarte mult timp la birou sau la volan, probabil că sedentarismul s-a instalat deja în viața dumneavoastră. Pentru că trăim vremuri în care oamenii au devenit inactivi din cauza tehnologiilor moderne, tot mai multe persoane suferă de obezitate.

Iată ce se întâmplă dacă aveți un stil de viață inactiv:

  • ardeți mai puține calorii și duce la acumularea mai multor kilograme;
  • vă pierdeți forța și rezistența musculară, deoarece nu vă folosiți mușchii la fel de mult;
  • oasele pot deveni mai slabe și își pot pierde o parte din conținutul de minerale;
  • metabolismul poate fi afectat, iar organismul poate avea mai multe probleme în a descompune grăsimile și zaharurile;
  • sistemul imunitar nu funcționează la fel de bine;
  • circulația sanguină este mai slabă;
  • organismul are mai multe inflamații;
  • dezvoltați un dezechilibru hormonal.

Citește și: O femeie care cântăreşte aproape 250 de kilograme, batjocorită de cadrele medicale din Dorohoi după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi. A fost lăsată să aştepte cu orele în autospeciala ISU pentru că spitalele au refuzat să o preia

„Nu trebuie să mergem toți la sala de sport sau la un sport de performanță ca să compensăm cu acest sendentarism. Este foarte ușor dacă petrecem 30 de minute, dimineața sau seara, când avem timp, să facem exerciții ușoare, o alergare ușoară, o bicicletă, o mișcare care ne creează și nouă un confort. Dacă mergi pe bicicletă și nu-ți place, mergi o zi și apoi gata.

Fiecare alege măcar 30 de minute în care să facă o activitate fizică, sportivă ușoară, fie exerciții, fie sală, înot, alergat în parc, care să compenseze cu acest sedentarism. Este suficient.

Dacă mai mergem și în weekend să jucăm ceva, orice, iar putem să compensăm în așa fel încât să ne simțim bine și să facem și activitate sportivă.

Nu vreau să înțelegem că trebuie să mergi la sală să ridici greutăți, să faci culturism sau alte sporturi de performanță ca să compensezi. Sunt suficiente 30 de minute pe zi și sunt suficiente”, a explicat medicul Tarek Nazer, potrivit dcmedical.ro.

Citește și: Patches, o pisică de 18 kilograme, a fost adoptată și va fi ajutată să slăbească

Cum afectează mersul persoanele cu kilograme în plus

„În general ne ajută, dar dacă avem multe kilograme în plus și noi mergem pe jos asta dăunează articulațiile, pentru că noi avem deja niște articulații care sunt în suferință. Recomand unei persoane care are kilograme în plus să facă mai degrabă o bicicletă, înot, ceva care să ardă calorii, să mențină musculatară puternică, dar să nu solicităm articulațiile. 

Foarte mulți pacienți vin cu kilograme în plus, vor să se apuce de sport și primul lucru la care se gândesc este mersul pe bandă care este un dezastru pentru o persoană care are kilograme în plus, pentru că fiecare kilogram în plus, la nivelul articulației genunchiului se resimte între 3 – 6 ori mai mult. 

Asta înseamnă că dacă ai 20 de kg în plus față de greutatea ideală tu suprasoliciți articulația genunchiului de 4 ori mai mult, ceea ce este enorm. 

Dacă mai faci lucrul acesta și pe bandă și mai faci și o înclinație, distrugi cartilajul și genunchiul cu mâna ta, făcând sport. De asta este foarte important să alegem sportul potrivit pentru fiecare om. 

Dacă vorbim despre o persoană normală, da, mersul e sănătos pentru inimă, articulații și pentru tot. Dacă vorbim de o persoană care are kilograme în plus nu, nu aș recomanda mersul pe jos. Mai degrabă exerciții sau înot sau bicicletă, pentru că atunci mișcăm articulația fără greutatea corpului. 

Când stai pe bicicletă greutatea ta nu este suportată de articulația genunchiului și gleznei, ci e suportată de faptul că stai jos și antrenezi mușchii”, a adăugat medicul.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!