Greșeala pe care toate gospodinele o fac. Trebuie să aibă grijă la gătitul cu staniol. Cercetătorii trag semnalul de alarmă!

Multe dintre românce au făcut un adevărat obicei din a folosi staniol la gătit. Puține știu însă că aces obicei atrage o serie de probleme la care trebuie să aibă mare grijă.

12 nov. 2021, 16:35
Greșeala pe care toate gospodinele o fac. Trebuie să aibă grijă la gătitul cu staniol. Cercetătorii trag semnalul de alarmă!

Greșeala pe care toate gospodinele o fac. Folia de staniol a devenit nelipsită din sertarele gospodinelor de peste tot din lume. Mulți oameni abuzează din păcate prea des deși de multe ori nici nu este nevoie. Desigur că acest obiect este foarte bun când vrei să acoperi un recipient pentru a-l putea depozita în dulap sau frigider și pentru a nu lua contact cu aerul sau pentru a nu împrăștia mirosul peste tot.

Greșeala pe care toate gospodinele o fac. Trebuie să aibă grijă la gătitul cu staniol. Cercetătorii trag semnalul de alarmă!

Cea mai nocivă folosire a ei este mai ales în weekend. Nu de puține ori, românii se adună cu mic cu mare la un grătar, iar pentru a facilita totul învelesc alimentele în folie de aluminiu, care ajung apoi pe grătar.

Cercetătorii conduși de dr. Ghada Bassioni la Universitatea Ain Shams din Cairo, Egipt, au demonstrat faptul că aluminiul aflat în folie trece în mâncare dacă se află la temperaturi înalte. Mai mult decât atât, dacă preparatele făcute astfel sunt foarte acide, iar temperatura de gătire este una ridicată cantitatea de aluminiu care ajunge la carnea sau legumele tale este una chiar și mai mare.

Trebuie să găsești opțiuni pentru acest obicei. Poți așeza alimentele direct pe grătar, iar apoi acoperie cu un suport ce lasă căldura să treacă, de preferat din metal.

Gătitul în folie de aluminiu, pe de altă parte, ar putea duce la migrarea aluminiului în mâncare, depăşind limita maximă. În acest proces, aluminiul poate pătrunde în mâncare la un nivel mai mare în alimentele acide, precum sucul de lămâie sau roşii.

Citește și: Nu fierbe niciodată aceste alimente. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent: Pot apărea probleme!
Cercetătorii au sugerat că folia de aluminiu nu ar trebui utilizată în timpul gătitului. În cazul gătitului la cuptor, sunt recomandate vasele din sticlă sau porţelan. Este foarte important ca oamenii să determine concentraţia de aluminiu pe care o utilizează în timpul gătitului.”, potrivit  csid.ro.

Citește și: Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat. Ingredientul folosit de toate gospodinele care le înmoaie