Greşeala SIMPLĂ pe care o fac şoferii când pornesc motorul în sezonul rece. UITE cum o poţi EVITA

Mecanicii auto spun că înainte de a porni maşina, iarna, trebuie să dăm mai întâi zăpada jos, ca să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil.

17 nov. 2018, 08:19
Greşeala SIMPLĂ pe care o fac şoferii când pornesc motorul în sezonul rece. UITE cum o poţi EVITA

Una dintre greșelile clasice făcute de șoferi la pornirea motorului iarna este să nu-l lase să funcţioneze două-trei minute înainte de a pune maşina în mişcare.

Ce se întâmplă dacă laşi maşina cu motorul pornit atunci când staţionezi

Pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina. Trebuie să fie dată jos toată zăpada, inclusiv pavilionul, să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. La fel şi geamurile, ele trebuie curăţate temeinic ca vizibilitatea să fie maximă.

Atenţie, şoferi! Ce se întâmplă dacă pui AVARIILE ca să mulţumeşti, în trafic

De asemenea, după pornirea motorului, iarna, şoferii trebuie să-l lase să funcţioneze două-trei minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

Ce se întâmplă dacă nu circuli cu maşina. 10 LUCRURI care SE STRICĂ

După pornire, se recomandă acţionarea comenzii de dejivrare (înlăturarea stratului de gheaţă sau de chiciură format pe suprafeţele care vin în contact cu aerul umed şi subrăcit) a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă.