Greşeală uriaşă făcută de „Matei Balş”. Au uitat să comunice numele unui bătrân infectat cu COVID de la căminul din sectorul 1

Un bătrân cu COVID-19 ar fi stat cinci zile în căminul-focar din Sectorul 1, fără ca reprezentanții „Matei Balș" să informeze conducerea centrului că acesta a fost depistat pozitiv. În toată această perioadă, bărbatul a intrat în contact şi cu alte persoane din cămin. 

26 iul. 2020, 15:33
Greşeală uriaşă făcută de „Matei Balş”. Au uitat să comunice numele unui bătrân infectat cu COVID de la căminul din sectorul 1

Situația a fost descoperită după ce bătrânul a fost trimis la spital în cursul zilei de sâmbătă, deoarece nu se simțea bine.

„Am chemat salvarea pentru domnul din cămin și a fost dus la spitalul Matei Balș. De acolo au fost contactate asistentele din cămin și li s-a comunicat că domnul este pozitiv din data de 19 iulie. Am sunat eu la doamna doctor de la Matei Balș și mi-a confirmat că domnul apare în calculatoarele lor ca pozitiv din data de 19 iulie.

Testele au fost făcute chiar la Matei Balș, am rugat să îmi trimită testul. El nu se afla pe lista primită pe 21 iulie cu rezultatele testării din 19 iulie. În această perioadă el a stat în cămin, a interacționat cu personalul. Cineva a uitat să îl treacă pe lista trimisă de Matei Balș către cămin. Eu am un mail cu rezultatele și nu se afla printre cei depistați pozitiv.

Acum ne-au reproșat de ce se află în cămin, dar ei nu ne-au anunțat marți. E important cum funcționează sistemul. Nu ne-au comunicat nouă, dar nici nu a verificat nimeni că un pacient depistat pozitiv nu a ajuns în spital”, a declarat Iuliana Căpraru, directoarea căminului din Sectorul 1, pentru Europa Liberă.

Testarea în cămin s-a făcut în tranșe săptămâna trecută. Prima serie a fost pe 15 iulie, iar rezultatele au venit pe 17 iulie. Nouă cazuri au fost confirmate atunci, două infirmiere și șapte rezidenți de la primul etaj. Pe 18 iulie, au fost testați și rezidenții de la parter și de la etajul al doilea. Probele au fost procesate pe 19 iulie, iar rezultatele oficiale au venit pe 21 iulie. Printre cele 19 persoane descoperite pozitiv nu se afla însă și pacientul internat sâmbătă. 

Citeşte şi Un medic de la DSP Bucureşti e infectat cu COVID-19. Măsurile anunţate de ministrul Nelu Tătaru


loading...