Greșeala uriașă pe care toate gospodinele o fac când gătesc piftia. Iată secretul pentru a avea un preparat perfect!

Unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale în acest sezon este piftia. Acest fel de mâncare nu lipsește de pe mesele românilor de Crăciun și Revelion și are un gust unic.

22 dec. 2021, 19:13
Greșeala uriașă pe care toate gospodinele o fac când gătesc piftia. Iată secretul pentru a avea un preparat perfect!

Greșeala uriașă pe care toate gospodinele o fac când prepară piftia. Deși există atâtea rețete după care gospodinele pot prepara piftia, multe dintre ele nu știu cum trebuie pregătită corect.

Greșeala uriașă pe care toate gospodinele o fac când prepară piftia

Dacă vrei să mănânci cu familia o piftie de porc gustoasă și gelatinoasă, cumpără următoarele ingrediente:

– o jumătate de cap de porc;

– două picioare de porc;

– câteva bucăţi de şorici;â

– doi morcovi (leguma este opțională, se folosește pentru a oferi un gust dulce aromei finale)

– rădăcina de ţelină;

– boabe de piper;

– sare

– cinci/șase căţei de usturoi

Tot ce trebuie să faci este să iei capul de porc și să îl tai în bucăţi potrivite ca dimensiune. Într-o oală, pune la fiert: urechile, râtul, bucăţile de carne şi şorici, oasele de rasol, picioarele de porc, alături de morcovii întregi şi ţelina, plus sare şi boabele de piper.

Carnea trebuie să fie bine acoperită de apă în totalitate. Este important să fie suficientă apă în oală deoarece nu aveți voie să adăugați altă apă după ce se evaporă în timpul fierberii. Trebuie să avem răbdare, totul se fierbe la foc mic, așteptăm până ce carnea se desprinde de pe oase. În timpul fierberii este necesar să îndepărtăm grăsimea și spuma de la suprafață.

Citește și: Rețetă sarmale de post cu ciuperci. Cea mai bună variantă în Postul Crăciunului, care te face să uiți de opțiunea cu carne! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!
 

Ce trebuie să faci pentru a se închega răcitura de porc
După ce s-a fiert carnea, scoate totul din apă pe platouri, inclusiv legumele, apoi îndepărtează carnea de pe os. Zdrobește usturoiul şi freacă-l cu sare, apoi adaugă usturoiul în oala în care au fiert carnea cu legumele. Așteaptă zece minune pentru a se amesteca aromele. Rezultatul final trebuie să fie ușor lipicios. Îți poți da simplu seama dacă piftia s-a închegat. Pune nişte zeamă pe o farfuriuță şi las-o în frigider.

Citește și: Rețetă de Crăciun. Cum prepari cei mai gustoși și fragezi cârnați de casă. Secretul pe care orice gospodină iscusită îl știe și reușește să dea savoare preparatului!