Greşeli care îţi transformă cafeaua zilnică într-o OTRAVĂ pentru organism. Multă lume obişnuieşte să facă asta zilnic

Cafeaua poate fi un elixir minune. O serie de cercetări au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum demența sau tulburările metabolice. Bineînțeles, nu putem ignora efectul ei revigorant si plusul de energie pe care ni-l dă ori de cate ori avem nevoie. Totuși, pentru ca efectele benefice să fie păstrate, trebuie să evitam anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminuează aceste beneficii.

25 oct. 2018, 12:35
Greşeli care îţi transformă cafeaua zilnică într-o OTRAVĂ pentru organism. Multă lume obişnuieşte să facă asta zilnic

Mai jos puteți vedea unele dintre cele mai comune greșeli, potrivit a1.ro.

1. Cumpăram cafea măcinată: Cu toții ne înghesuim să cumpăram cafea măcinată și fugim de cafeaua boabe, fie pentru că găsim plictisitor și mult prea complicat să o rașnim acasă, fie pentru ca ne e mai ușor și mai la îndemână să o procurăm gata măcinată. Experții în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conține mai mulți radicali liberi care pot contribui la apariția stresului oxidativ și a diferitelor inflamații în organism.

Citeşte şi Alimente şi băuturi care îţi deshidratează corpul

2. Păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere: Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua își va păstra proprietățile în ceea ce privește sporirea antioxidanților în corpul uman.

3. Bem cafea prea de dimineață: Specialiștii recomandă ca ceașca de cafea să fie băută undeva între orele 10 si 12 dimineața, pentru că atunci scade nivelul de cortizol din organism și simtim nevoia de un plus de energie. O cafea băută în graba dimineața la ora 7 nu ajută foarte mult

4. Bem prea multă cafea: Excesele nu sunt recomandate niciodată. Această regulă se aplică și cand vine vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceașcă de 250 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depășeste această cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.

5. Punem prea mult zahar în cafea: Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela ca stabilizează nivelul de zahîr din sange și reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2, mulțumită antioxidanților pe care îi conține. Așadar, atunci cand îndulcim în mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decât să o transformăm într-un desert, care nu mai are nimic in comun cu originalul


loading...