Greşeli de dietă şi sport care te îmbătrânesc

Orele de fitness te pot ajuta să ai un corp minunant, însă dacă nu ţii cont de ceea ce mănânci şi nu te odihneşti atât cât ar trebui, ridurile nu vor întârzia să apară pe chipul tău.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 09:39
Greşeli de dietă şi sport care te îmbătrânesc

legume şi fructe care ajută la formarea colagenului (salata verde, capsune), ci gogosi care distrug colagenul, nu vei avea niciodată o piele fermă”, explică Leslie Baumann, dermatolog în Miami. De asemenea, dacă nu faci exerciţiile fizice potrivite, vei observa că trupul tău îmbătrâneşte şi nu vei şti de ce. Nu e de ajuns să faci doar cardio la sală, încearcă să o combini cu puţină yoga sau cu exerciţii de stretching. Iata cele mai întâlnite greşeli de dietă şi sport care te îmbătrânesc înainte de vreme:

Nu te odihneşti cum trebuie

Dacă te simţi foarte obosită după ce faci sport şi nu poţi dormi noaptea, înseamnă că trupul tău îţi trimite semnale că ceva nu este în regulă. Vei observa că îţi apar pe faţă cearcane şi pungi sub ochi – semne clare că eşti extenuată. Medicii recomandă să-ţi planifici orele de somn şi să le respecţi, aşa cum îţi planifici şi orele de fitness.

Bei prea multă cafea

Bine ar fi să nu bei deloc, deoarece cafeină are efect negativ asupra pielii, deshidratând-o – iar când pielea este uscată, şansele de apariţie a liniilor fine şi ridurilor sunt mult mai mari. Totuşi, un consum moderat de cafea nu are cum să-ţi facă rău – asta înseamnă nu mai mult de 300 miligrame de cafea pe zi.

Citeşte pe Cosmopolitan.ro de ce nu e bine să renunţi la grăsimi sau la exerciţiile cu gantere.