Greşeli de frumuseţe pe care să nu le faci niciodată

Uneori, chiar şi când este vorba despre ritualuri de frumuseţe, e mai important ce nu faci. Iată cele mai uzuale NU-uri de care trebuie să ţii cont pentru a nu-ţi pune frumuseţea în pericol.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 12:37
Greşeli de frumuseţe pe care să nu le faci niciodată

NU îţi „toci” tenul

Este foarte adevărat: curăţarea pielii joacă un rol esenţial în ritualul de îngrijire a pielii, însă excesul de zel sau alegerea/ folosirea nepotrivită a produselor pot afecta echilibrul pH-ului pielii, ducând la uscare. Dacă tenul tău îţi dă senzaţia că „strânge” după 15-20 de minute de la curăţare, poate fi un semn că produsul sau metoda aplicată sunt contraindicate, ori mult prea dure pentru tipul tău de ten.

NU venera soarele… nici iarna

Chiar dacă nu arde atât de tare ca în sezonul estival, soarele continuă să-ţi afecteze negativ pielea chiar şi în „vremuri” reci. Continuă să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară pe toată perioada anului, chiar şi iarna. Nu uita că pericolul creşte pe măsură ce te „apropii” de soare; aplică loţiunea pe faţă înainte să ieşi pe pârtie, te va proteja atât de soare, cât şi de vântul tăios de munte.

NU-ţi „tortura” sprâncenele

Expresia feţei poate fi serios afectată din cauza unor sprâncene pensate incorect, plus că e foarte posibil să nu mai poţi obţine forma iniţiala prea curând. Se întâmplă foarte rar ca mama natura să ne înzestreze cu sprâncene nepotrivite, deci grosimea lor naturală este prima condiţie de care trebuie să ţinem cont atunci când ne pensăm (smulge doar firele care ies din rând). Restul ţine de reperele clasice – colţul nasului şi unghiurile ochilor.

Citeşte pe Cosmopolitan.ro de ce nu e bine să împrumuţi altora produsele tale de machiaj.