GREŞELI DE SĂNĂTATE pe care le-ai comis de când te-ai trezit

De cand te-ai trezit si pana acum, ai comis cateva greseli de sanatate, pe care nici nu le-ai observat.

10 iul. 2015, 11:16
GREŞELI DE SĂNĂTATE pe care le-ai comis de când te-ai trezit

1. V-ati atins fata. In medie, orice persoana isi atinge fata de aproximativ 4 ori pe ora, potrivit cercetatorilor. Care este problema? Biroul adaposteste mult mai multe bacterii decat capacele de la toaleta, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Arizona. „Doar daca va atingeti sau daca va frecati fata puteti declansa acneea mecanica”, spune Whitney Bowe, dermatolog.

2. Ati stat lipit de scaun. Multe studii arata ca statul excesiv pe scaun este daunator pentru sanatate. Acesta creste riscul de obezitate, boli de inima, diabet si accident vascular cerebral. Incercati sa va ridicati de pe scaun pentru cateva minute, o data la 30-60 minute, scrie bzi.ro.

3. Ati verficat pagina de Facebook de cateva ori. Cercetatorii din Chile au descoperit ca persoanele care folosesc in mod constant retelele de socializare sunt mult mai predispuse la a-si parasi sotia/sotul. Un eveniment de acest gen poate duce la aparitia anxietatii sau a depresiei.

4. Ati mancat gustari la birou. Cercetatorii de la Universitatea din Liverpool au descoperit ca persoanele care mananca in timp ce sunt distrase de alte activitati consuma mai multe calorii. Incercati sa nu mai faceti altceva atunci cand sunteti la masa.

5. V-ati frecat la ochi. Frecarea ochilor este asociata cu o boala numita keratoconus, o slabire si subtiere progresiva a corneei, care poate cauza pierderea vederii.

6. Nu ati mers la toaleta. Incercarea de a ignora instinctele fiziologice doar pentru ca aveti de trimis un mail nu este o idee buna. Exceptiile nu reprezinta o problema, dar daca acest stil devine obisnuinta s-ar putea sa va confruntati cu infectii ale tractului urinar si ale vezicii.

Citeşte şi Obiceiuri periculoase care ne scurtează viaţa