Greşeli pe care le faci când pregăteşti laptele praf

Ar trebui să folosesc apa de la chiuvetă sau apă sterilizată? Toate mărcile de lapte praf sunt la fel de bune? În cât timp trebuie consumat laptele praf pe care îl prepar? Ar trebui să sterilizez biberonul de fiecare dată? Mămicile îşi pun tot felul de întrebări când vine momentul ca bebe să treacă la lapte praf. Vezi care sunt cele mai frecvente greşeli pe care să le eviţi de acum înainte.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 08:47
Greşeli pe care le faci când pregăteşti laptele praf

1. Foloseşti apă caldă de la robinet

S-ar putea ca bebelusul tau sa agreeze mai degraba laptele praf cald decat rece, dar nu trebuie sa folosesti vreodata apa calda de la chiuveta cand il prepari! Specialistii recomanda ca pentru baut, gatit si, in special, prepararea laptelui praf sa folosesti doar apa rece de la robinet, pentru ca apa calda poate contine un nivel ridicat de plumb.

Citeşte şi De cât lapte praf are nevoie un nou-născut

De fapt, si apa rece de la chiuveta ar trebui lasata sa curga vreme de 30 de secunde inainte de a fi utilizata, pentru a reduce expunerea la plumb. De asemenea, ar trebui sa iei in calcul folosirea apei reci care a fost fiarta anterior pentru a face lapte praf, mai ales in primele luni de viata ale micutului tau. Este indicat sa consulti si un medic inainte de a face lapte praf, el putand sa-ti ofere sfaturi pretioase in acest sens.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.