Greşeli pe care le faci în cura de detoxifiere

Cura de detoxifiere este necesară organismului deoarece elimină toxinele din corp şi ajută la creşterea nivelului de energie. Iată câteva dintre greşelile pe care obişnuim să le facem când suntem la detoxifiere, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 14:15
Greşeli pe care le faci în cura de detoxifiere

Un lucru foarte important la cura de detoxifiere este să ştii ce alimente trebuie evitate.

1. Renunţatul subit la obiceiurile nesănătoase. Nu trebuie să renunţi dintr-o dată la toate obiceiurile nesănătoase pe care le aveai (fumatul, alcoolul, sucurile carbogazoase, dulciurile). Este bine să le elimini progresiv, pentru a nu suferi de simptome de sevraj (dureri de cap, ameţeli).

2. Înfometarea este una dintre cele mai frecvente greşeli. Aportul caloric nu trebuie restricţionat exagerat. Tot ce trebuie să faci este să eviţi alimentele procesate din comerţ. Acest principiu stă la baza oricărei cure de detoxifiere care prespune un meniu cu mai multe legume (broccoli, pătrunjel proaspăt, spanac, varză, varză de Bruxelles) şi un consum moderat de ceai verde.

3. Consumul mic de apă. Este important să bei doi litri de apă plată pe zi pentru a menţine organismul hidratat şi pentru a ajuta la eliminarea toxinelor.

4. Documentarea slabă. Dr. Oz recomandă să te documentezi în legătură cu planul alimentar pe care vrei să-l adopţi pe perioada detoxifierii. Este important să cauţi soluţia care să fie pe placul tău.

5. Mâncare nesănătoasă imediat cum ai terminat cura de detoxifiere. Multe persoane tind să nu mai ţină cont de planul alimentar odată ce se apropie de finalul programului şi încep să consume cantităţi mari de alcool sau cafeină. Dr. Oz susţine că ar fi bine să integrezi obiceiurile sănătoase în stilul tău de viaţă şi să nu uiţi de ele de îndată ce ai terminat cura de detoxifiere.