Greşeli URIAŞE pe care femeile le fac după o partidă de amor. Nici nu ştiu la ce pericole se expun

Igiena intimă este o componentă esenţială a unei partide de sex reuşite, însă din prea mult exces de zel unele femei comit erori care le expun la pericole de care nu au habar.

RomaniaTV.net
30 oct. 2015, 20:59
Greşeli URIAŞE pe care femeile le fac după o partidă de amor. Nici nu ştiu la ce pericole se expun

Iată 5 greşeli de igienă pe care mai toate femeile le comit înainte şi după actul sexual:

Foloseşti produsele de igienă ale iubitului tău

Cea mai mare greşeală pentru corpul tău este că te bazezi pe produsele de igienă ale iubitului tău, atunci când dormi noaptea la el. Lucrurile se înrăutăţesc mai ales dacă el este un bărbat conştiincios care îşi cumpără doar produse destinate bărbaţilor şi tipului lor de probleme. Ele îţi pot afecta zona intimă, chiar dacă îşi îndeplinesc rolul de curăţare.

Nu este indicat să-i utilizezi săpunul de mâini sau gelul de duş pentru zona ta intimă, pentru că astfel de produse îţi atacă flora vaginală. Ph-ul vaginului este diferit de cel al pielii, este uşor acid, lucru care previne apariţia unor infecţii. Dacă ataci flora vaginală cu produse necorespunzătoare, inviţi bacteriile să se instaleze. Cel mai bine e să îţi cumperi produse de igienă intimă şi să le laşi la el pentru nopţile pe care le petreci acolo.

Faci duşuri fierbinţi înainte şi după de o partidă de sex

Fie că încerci să te încălzeşti, fie că vrei să te relaxezi, fie că, pur şi simplu, ai impresia că apa fierbinte te curăţă mai bine, e bine să ştii că ea îţi poate provoca probleme în zona intimp. Flora vaginală şi intrarea vaginului trebuie menţinute la o temperatură optimă, pentru a rămâne sănătoase. De aceea, este recomandat să te speli în zona intimă cu apă călduţă, nu fierbinte! Altfel, eşti predispusă infecţiilor.

Faci spălături vaginale imediat după sex

Femeile care fac spălături vaginale imediat după sex sunt de două ori mai predispuse să facă vaginoză bacteriană, decât cele care se spală intravaginal în orice alt moment al zilei. O spun medicii, nu noi. Imediat după sex pereţii vaginului tău sunt mai sensibili şi mai expuşi, iar spălăturile vaginale scad aciditatea ph-ului din vagin, responsabil cu ţinerea la distanţă a bacteriilor. Săpunul intim şi apa călduţă înainte şi după sex ar trebui să fie suficiente, dacă nu vrei să te pricopseşti cu probleme de care va fi dificil să scapi.

Foloseşti acelaşi prosop pentru zona intimă şi restul corpului

Chiar dacă iubitul tău îţi oferă un singur prosop când mergi la el în vizită, tu cere-i două: unul pentru corp şi altul destinat exclusiv zonei intime. Bacteriile de pe corpul tău, sau chiar din păr, care nu au un efect nociv, pot deveni periculoase dacă ajung în zona intimă.

Nu urinezi după ce faci sex

Medicii îţi recomandă ca întotdeauna să urinezi după actul sexual. Acest lucru te ajută să elimini eventuale bacterii strânse în zona uretrei şi care pot ajunge foarte uşor în vezica urinară, lucru care se soldează cu o infecţie.