Greşelile care distrug gustul unei cafele bune

Dacă vrei să bei o cafea delicioasă în fiecare dimineață, nu face aceste greșeli care pot să-i distrugă gustul și să o transforme total.

RomaniaTV.net
21 mai 2018, 09:27
Greşelile care distrug gustul unei cafele bune

1. Faci economie și cumperi cafea ieftină

Dacă vrei să obții o cafea savuroasă este important să cumperi boabe de cafea de înaltă calitate. Astfel că, o cafea de calitate nu va fi niciodată ieftină. Dacă îți place foarte mult cafeaua de calitate și diminețile tale devin mai frumoase când ai o cafea bună, atunci merită să iei o cafea de specialitate. În plus, dacă bei doar o cafea pe zi, dimineața, nu este deloc o investiție costisitoare.

Citeşte şi Tu ştii ce se face cu cofeina după decofeinizarea boabelor de cafea? Iată 8 curiozităţi despre cafea

2. Nu folosești râșnița de cafea

Multă lume preferă să cumpere cafeaua măcinată pentru a economisi timp dimineața, însă aroma ei va fi mult diminuată, iar gustul cafelei nu va fi unul deosebit. De aceea, ar fi de preferat să cumperi cafea boabe de calitate și să acorzi atenție modului în care trebuie râșnită. Potrivit specialiștilor, există cinci feluri în care poți să macini cafeaua, în funcție de modul de preparare al ei: cu o granulație mai mare, medie, foarte fină, pentru espresso și aproape pudră. Cafeaua măcinată cu o granulație mai mare este perfectă pentru French press sau la filtru, cea cu granulație medie este potrivită pentru un aparat obișnuit de făcut cafea, iar variantele foarte bine și aproape pudră sunt pentru espresso și cafeaua la ibric.

3. Nu acorzi atenție sortimentului de boabe de cafea pe care-l cumperi

Principalele două sortimente de cafea sunt Arabica și Robusta. Arabica are o aromă mai delicată, în timp ce Robusta este mai amăruie și conține mai multă cofeină. De asemenea, cafeaua Arabica este de două ori mai scumpă decât Robusta. Boabele de cafea Arabica sunt mai mari și au o formă ovală, în vreme ce Robusta are bobul mai rotund.

Citeşte şi Bei prea multa cafea? Acesta este efectul REAL pe care îl are asupra organismului tău

4. Nu păstrezi cafeaua cum trebuie și își pierde aroma

Cafeaua are trei dușmani principali: aerul, lumina directă și căldura. Boabele de cafea trebuie păstrate într-un recipient de sticlă și nu trebuie niciodată lăsate în ambalajul lor original.

Citeşte continuarea pe Eva.ro.