Greşelile de exprimare ale miniştrilor Educaţiei: Ce perle au scos politicienii VIDEO

Fiecare ministru al Educaţiei, cu greşelile lui de exprimare! De la dezacorduri între subiect şi predicat şi până la cuvinte inventate, miniştrii au fost criticaţi de-a lungul timpului pentru scăpările lor.

RomaniaTV.net
02 iul. 2013, 10:28
Greşelile de exprimare ale miniştrilor Educaţiei: Ce perle au scos politicienii VIDEO

Într-o intervenţie la România TV, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a uitat să facă acordul între subiect şi predicat. 

„Este păcat ca munca a mii de oameni, implicaţi în munca de Bacalaureat, să fie umbrită şi este umbrită de ceea ce au făcut un anumit număr de profesori din Liceul Bolintineanu”

Nu este singurul ministru al Educaţiei care are probleme cu limba română. La sfârşitul lui 2011, Daniel Funeriu spunea că „Datoriile ministerului este de zero lei”. Asta după ce, stârnise deja iritarea, dar şi amuzamentul senatorilor, când a susţinut că substantivul „coleg” are genul neutru.

„În limba română, conform dicţionarului explicativ, cuvântul coleg este neutru, nu este de fel feminin„, spunea Funeriu.

În luna iulie, în 2008, prezent la premierea elevilor care au susţinut primul bacalaureat în limba franceză, ministrul Educaţiei de la acea vreme, Cristian Adomniţei a încurcat cuvântul veritabil. Ce a ieşit?

„Sunt averitabili ambasadori ai României oriunde s-ar duce ei”, spunea Adomniţei.

Cristian Adomniţei a fost criticat public de mai multe ori în urma unor greşeli repetate de exprimare.