Greta Thunberg a împlinit 18 ani. Mesajul controversat postat pe Twitter

Greta Thunberg a împlinit vârsta de 18 ani şi a postat pe Twitter un mesaj plin de ironie, prin care le răspunde ”climatoscepticilor” care o acuză de faptul că este manipulată de ”profeţii nenorocirii”. Suedeza a devenit celebră în urmă cu trei ani, în urma campaniei sale de greve şcolare.

04 ian. 2021, 13:50
Greta Thunberg a împlinit 18 ani. Mesajul controversat postat pe Twitter

Greta Thunberg a împlinit 18 ani şi a mulţumit fanilor, pentru urările pe care i le-au transmis cu ocazia majoratului, relatează AFP, citat de News.ro.

În această seară nu mă găsiţi la pubul local pentru a expune toate secretele sumbre din spatele conspiraţiei luptei împotriva modificărilor climatice, grevei şcoalare şi gestionarilor mei răi care nu mă pot controla! Sunt, în sfârşit, liberă!”, scrie ea.

În fotografia postată în mesaj, ea pozează cu degetul mare ridicat, purtând un sweat-shirt ”Flat Mars Society”, o trimitere la ”Flat Earth Society”.

Greta Thunberg a devenit majoră.

Greta Thunberg a împlinit 18 ani

La doi ani după lansarea unei mobilizări împotriva modificărilor climatice, Greta Thunberg s-a întors la şcoală.

Citeşte şi: Justin Trudeau, premierul Canadei, păcălit de doi farsori că vorbeşte la telefon cu activista Greta Thunberg

Ea şi-a luat un an sabatic cu scopul de a apăra cauza luptei împotriva încălzirii globale în întreaga lume şi pentru a se duce la COP25, prevăzută la Santiago în Chile.

La începutul lui 2021, activista intenţionează mai mult ca niciodată să-şi continue lupta împotriva modificărilor climatice.

Ea a îndemnat luna trecută la o acţiune urgentă, la cinci ani de la Acordul de la Paris de luptă împotriva încăzlirii globale.

Obiective îndepărtate şi ipotetice sunt stabilitae, mari discursuri susţinute, dar, când vine vorba de acţiunea imediată de care avem nevoie, ne aflăm în continuare într-o negare completă şi ne pierdem timpul cu noi supape, vorbe goale şi contabilitatea creativă”, denunţa ea la cinci ani de la semnarea Acordului.

În noiembrie, ea se răzbuna pe Donald Trump, după ce a îndemnat la vot cu adversarul său Joe Biden. (Vezi AICI)