Greta Thunberg i-a certat din nou pe liderii lumii. Trump a răspuns acid: „Trebuie să-i respingem pe profeţii sfârşitului lumii!”

Greta Thunberg a declarat marţi, în cadrul Forumului economic mondial de la Davos, că "în practică, nu s-a făcut nimic" pentru climă, având în vedere că emisiile globale continuă să crească.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 12:14
Greta Thunberg i-a certat din nou pe liderii lumii. Trump a răspuns acid: „Trebuie să-i respingem pe profeţii sfârşitului lumii!”

Greta Thunberg a participat, alături de alţi tineri activiști pentru mediu, la Forumul economic de la Davos. Acrtivista în vârstă de 16 ani a vorbit despre ultimele luni de când a dat startul unei greve climatice, punctând că nu s-a obținut nimic concret până acum, deşi oamenii din întreaga lume au devenit mai conștienți în legătură cu problema schimbărilor climatice. 

„Schimbările climatice și degradarea mediul înconjurător sunt un subiect fierbinte acum, datorită tinerilor care trag un semnal de alarmă. E un pas uriaș pentru că oamenii sunt mult mai conștienți”, dar „în practică, nu s-a făcut nimic”, iar „emisiile de CO2 nu au scăzut”, a spus Greta Thunberg în deschiderea Forumului Economic Mondial, care se desfăşoară în perioada 21-24 ianuarie, în Elveţia, potrivit Digi24.ro.

 

”Ştiinţa şi vocea tinerilor nu se află în centrul conversaţiei, dar trebuie să fie. Este vorba despre noi şi generaţiile viitoare şi despre cei care sunt afectaţi astăzi”, a mai spus Greta Thunberg. 

La forumul economic de la Davos, deschis oficial luni și ajuns la cea de-a 50-a ediție, participă 3.000 dintre cei mai bogați și influenți oameni de pe planetă, printre care şi președintele SUA, Donald Trump.

Donald Trump a spus, în discursul susținut, că omenirea trebuie să respingă semnalele trase de oamenii de știință și de activiștii de mediu despre schimbările climatice.

„Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii! În această perioadă nu este vreme să fim pesimiști. Este timpul să fim optimiști”, a spus Trump, referindu-se voalat la Greta Thunberg. 

În acelaşi discurs, Donald Trump a susţinut că americanii au „cea mai curată apă și cel mai curat aer din lume”, iar „America înflorește și prosperă și câștigă din nou, ca niciodată până acum”.