Greta Thunberg, în fața judecătorilor din Suedia. Ce acuzații i se aduc tinerei activiste de mediu

Greta Thunberg a ajuns pentru prima dată într-o sală de judecată, luni, la Malmo, în sudul Suediei. Tânăra activistă este acuzată de nerespectarea unui ordin polițienesc.

24 iul. 2023, 19:47
Greta Thunberg, în fața judecătorilor din Suedia. Ce acuzații i se aduc tinerei activiste de mediu
Greta Thunberg a ajuns în fața judecătorilor suedezi

Greta Thunberg a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de nerespectarea unui ordin polițienesc, în cadrul unui protest organizat la jumătatea lunii iunie.

Tânăra activistă trebuie să se prezinte la Tribunalul din Malmo, după ce, potrivit plângerii formulate, „a participat la o manifestare care a perturbat traficul” în data de 19 iunie și a refuzat să se supună ordinelor Poliției și să părăsească zona, potrivit digi24.ro.

În acea zi, Greta Thunberg a participat, alături de organizația Ta Tillbaka Framtiden, la un protest în portul orașului Malmo, blocând intrarea și ieșirea din port pentru a protesta împotriva utilizării de combustibili fosili, imobilizând vehicule și camnioane.

Citește și: Greta Thunberg, un nou atac la fraţii Tate: „Se simt atât de ameninţaţi, încât simt nevoia sa ne batjocorească”

„Noi am ales să nu fim spectatori și să oprim în mod fizic infrastructura pentru carburanții fosili. Ne luăm viitorul înapoi”, a declarat Greta atunci într-un mesaj pe pagina sa de Instagram.

Activista de mediu riscă o pedeapsă de șase luni de închisoare. Cu toate astea, procuroarea de caz Charlotte Ottsen a afirmat că o astfel de acuzație aduce în general o pedeapsă ce constă într-o amendă.

Citește și: Greta Thunberg a fost reţinută de poliţie după arestarea lui Andrew Tate. Cei doi au avut un schimb viral de replici pe internet VIDEO

Greta Thinberg a devenit cunoscută pe când avea doar 15 ani, în 2018, când a mers în fața Parlamentului suedez pentru a face grevă, afișând un banner cu mesajul „Grevă școlară pentru climă”. În câteva luni, mii de tineri i-au urmat exemplul și au participat la greme asemănătoare pe tot globul, astfel dând naștere mișcării Fridays for Future.

Tânăra activistă este cunoscută și pentru criticile pe care le aduce adesea politicienilor și guvernanților pentru lipsa de acțiune în ceea ce privește protejarea climei.