Greta Thunberg şi-a înregistrat numele şi pe cel al mişcării sale ca mărci comerciale

Activista suedeză vrea ca atât numele ei, cât şi cel al mişcării Fridays for Future şi alte fraze asociate să fie înregistrate ca mărci comerciale şi protejate de drepturi de autor.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 08:14
Greta Thunberg şi-a înregistrat numele şi pe cel al mişcării sale ca mărci comerciale

Greta Thunberg a declarat că vrea să îşi protejeze numele şi cel al mişcării Fridays for Future de încercări ale unor persoane de a se folosi de acestea pentru a intra în contact cu personalităţi politice sau pentru strângeri de fonduri ilicite.

„Va permite echipei mele de avocaţi pro bono să ia măsurile necesare împotriva unor persoane sau corporaţii care încearcă să se folosească de mine şi de mişcarea mea în scopuri care nu cadrează cu principiile promovate de mişcare. Fridays For Future este o mişcare globală înfiinţată de mine. Aparţine tuturor celor care iau parte la ea, în principal oameni tineri. Poate şi trebuie să nu fie folosită în scopuri individuale sau comerciale”, a declarat activista.

Tânăra suedeză a explicat că toate sumele rezultate din drepturile de autor asupra mărcilor înregistrate vor fi administrate de o fundaţie non-profit înfiinţată de ea şi familia ei chiar în acest scop.