Greutatea copiilor si bullying-ul. Ce ai de făcut când copilul tău este agresat din cauza greutătii sale

Fenomenul bullying a luat o amploare mare si in Romania. Iar greutatea copiilor, indiferent ca vorbim despre kilograme in plus sau kilograme in minus fata de "standard", este unul dintre principalele motive pentru care acestia sunt agresati fizic si/sau verbal. Atat in scoli, cat si la locurile de joaca, agresiunile sunt la ordinea zilei.

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 05:23
Greutatea copiilor si bullying-ul. Ce ai de făcut când copilul tău este agresat din cauza greutătii sale

Greutatea copiilor si bullying-ul. Ce e de facut

In cazul in care copilul tau este agresat de colegi, vecini, din cauza greutatii pe care o are, fa-l sa inteleaga ca nu el are o problema, ci cei care nu stiu cum sa procedeze altfel. Doar pentru ca multi copii prefera sa-i tachineze pe altii, asta nu inseamna ca este o regula si mai ales ca este ceva corect.

De ce aleg unii copii sa devina agresori? Raspunsurile sunt multiple: castiga popularitate, capata incredere de sine. In realitate, multi agresori sunt, de fapt, copii nesiguri care, pentru a nu deveni victimele celorlalti, prefera sa atace primii.

In ceea ce priveste greutatea copiilor, majoritatea agresorilor considera ca este vina victimelor ca arata asa, ca nu isi pot controla apetitul. In realitate, insa, greutatea copiilor poate fi mare din mai multe cauze care n-au nicio legatura cu controlul sau autocontrolul.

Nici copiii care sunt mai slabuti nu scapa de batjocura celorlalti.

De retinut! Niciun copil nu merita sa fie agresat de altcineva din pricina greutatii sau a modului in care arata, iar agresiunea trebuie semnalata parintilor si organelor abilitate. 

Cum iti dai seama cand copilul este victima unor agresori? De cele mai multe ori, copiii care sunt victime se simt rusinati, se inchid in ei, au tendinte depresive, o imagine de sine scazuta, isi pierd increderea. Poti observa ca evita sa se mai intalneasca cu anumiti oameni, ca renunta la activitati care alta data ii faceau placere.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.