Greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime, pentru femei și bărbați. Câte kilograme ar trebui să ai acum

Greutatea corporală este una dintre cele mai mari preocupări ale oamenilor, indiferent dacă își doresc să slăbească sau să aibă mai multă masă musculară.

25 nov. 2022, 09:20
Greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime, pentru femei și bărbați. Câte kilograme ar trebui să ai acum

Greutatea corporală protejează organismul de boli, dar ajută oamenii și să se simtă mai bine în pielea lor. Societatea a impus de-a lungul anilor anumite standarde pe care persoanele s-au simțit obligate să le respecte, pentru a fi apreciate de cei din jur. Din această cauză, lumea crede că aspectul fizic considerat acceptabil din punct de vedere social ar trebui să faciliteze viața, cel puțin în anumite direcții.

Însă, greutatea influențează și sănătatea, motiv pentru care este util să ai un stil de viață și o dietă cât mai echilibrate.

Citește și: Secretul lui Cătălin Scărlătescu. Cum reușește să își mențină greutatea, după ce a slăbit și s-a îngrășat la loc: „Mă lua amețeala pe stradă”

Greutate sănătoasă pentru femei

Femeile consideră că greutatea perfectă este cuprinsă între 50 și 60 de kilograme, dar, de fapt, factorii decisivi pentru o greutate ideală sunt înălțimea și vârsta. Mai jos sunt afișate kilogramele potrivite în funcție de acești factori.

Citește și: Rețeta de pizza cu care Teo Trandafir își menține greutatea și sănătatea. Secretul stă în blat: uite cum se face!

Greutate sănătoasă pentru bărbați

Bărbații nu sunt la fel de preocupați ca și femeile de kilograme. Însă, e bine să se încadreze într-o anumită categorie de greutate, pentru a duce o viață bună și sănătaosă.