Grevă a controlorilor de trafic aerieni. Toată EUROPA este afectată

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, va anula marți 166 de zboruri, fiind afectați 30.000 de clienți, iar alte 100.000 de persoane se vor confrunta cu întârzieri, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța, transmit RTE News și site-urile thejournal.ie și theportugalnews.com, citate de Agerpres.

28 iun. 2016, 09:08
Grevă a controlorilor de trafic aerieni. Toată EUROPA este afectată

Sunt posibile noi anulări de zboruri, avertizează operatorii aerieni.

Și compania irlandeză Aer Lingus a anulat zeci de zboruri din Dublin, Barcelona, Madrid, Marsilia, Perpignan, Nisa și Bordeaux, în urma celei de-a 12-a acțiuni de protest a controlorilor de trafic aerian din Franța din ultimele 13 săptămâni.

Printre zborurile Ryanair afectate se află cele din Dublin, Madrid, Carcassone, Biarritz, Rodez, Nisa, Nantes, Cork și Bordeaux. Sunt afectate aeroporturile din Bruxelles, Paris, Londra și Marsilia.

Și în Portugalia au fost anulate 23 de zboruri din cauza grevei, fiind cu efecte asupra companiilor Ryanair, Easyjet Airlines și Vueling, care operează curse aeriene din Lisabona către Paris, Lyon, Marsilia și Londra.

Luna trecută, Ryanair a cerut Comisiei Europene să adopte măsuri pentru a preveni anularea zborurilor în Europa, în urma acțiunilor de protest inițiate de controlorii de trafic aerian din Franța, potrivit Agerpres.

Citeşte şi O nouă companie aeriană low cost intră pe piaţa din România

Ryanair a lansat și o petiție online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian din Franța (ATC), care afectează traficul aerian în toată regiunea.

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franța și protestează în urma reducerii personalului și a lipsei investițiilor în sistemele folosite de angajați.

Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a avertizat că firma se așteaptă la pierderi de 20 milioane de euro din cauza acțiunilor de protest și a efectelor atentatului de la Bruxelles.