Grevă de avertisment în şcoli. Profesorii refuză să mai intre la ore

Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că dascălii vor intra în greva de avertisment miercuri, 19 ianuarie. Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că nu le sunt majorate salariile, aşa cum scrie în lege.

18 ian. 2022, 08:57
Grevă de avertisment în şcoli. Profesorii refuză să mai intre la ore

Grevă de avertisment în şcoli. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret anunţă că miercuri, 19 ianuarie, profesorii din toate şcolile din ţară nu vor intra la ore.

Grevă de avertisment în şcoli

Citeşte şi Şcolile s-ar putea închide din cauza facturilor uriaşe la utilităţi. Avertismentul lui Sorin Cîmpeanu

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, în intervalul 11.00-13.00 nu se vor face cursuri. El precizează că elevii vor fi supravegheaţi, astfel încât siguranţa acestora să nu fie pusă în pericol.

„Deciziile revin consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ (…). Aceştia vor lua deciziile care se impun astfel încât să fie respectate drepturile tuturor, adică atât dreptul la grevă al celor care au semnat pentru declanşarea unei astfel de forme de protest cât şi dreptul celor care doresc să îşi desfăşoare activitatea mai departe.

Vom face tot ceea ce depinde de noi ca niciun elev să nu fie afectat, adică siguranţa elevilor să nu fie pusă în pericol”, a declarat preşedintele Sindicatului „Spiru Haret”, potrivit Antena 3.

Reamintim că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, au hotărât, în baza rezultatelor referendumului desfăşurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unităţile şi inistituţiile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. Spiru Haret şi F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor, în funcție de ocuparea paturilor din spitale: Într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ