Greva de la STB s-a încheiat! Nicușor Dan: „Discuțiile de aseară cu angajații și sindicaliștii au avut succes”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a dezvăluit că greva STB s-a încheiat, în urma discuțiilor de luni seara pe care le-a avut cu angajații ți sindicaliștii din STB.

25 ian. 2022, 08:53

„Greva de la STB s-a încheiat”

, a anunțat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Discuțiile de aseară cu angajații și sindicaliștii de la STB au avut succes, iar azi dimineață aproape toate mijloacele de transport public care erau programate au ieșit pe traseu.

Discuțiile vor continua pentru ca lucrurile de la STB să se îmbunătățească în limitele posibilului, în funcție de bugetele disponibile.

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea crizei și regret că bucureștenii au fost privați timp de 5 zile de serviciul de transport public la suprafață”, a declarat Nicușor Dan.

Luni seara se anunța faptul că greva continuă și marți. Sindicaliștii STB s-au arătat nemulțumiți de modul în care s-au purtat negocierile și dau de înțeles că nu renunță la grevă.

„Consiliul de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti nu a înţeles situaţia de criză în care ne aflăm şi ar fi trebuit rezolvată şi am pierdut timp sperând că îşi va asuma o decizie care să rezolve acest conflict”, a declarat, luni seara, Vasile Petrariu, liderul Sindicatului din STB, după negocierile de la Primărie.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus ieri că, dacă de dimineaţă erau „cam 20% autobuze, troleibuze, tramvaie în traseu”, la finalul zilei sunt aproape 40%. „Deci sunt tot mai mulţi şoferi şi vatmani care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească. Eu sper să existe decizia raţională în urma discuţiei care are loc în seara asta, astfel încât greva să se oprească începând cu mâine”, a declarat el.

Citește și Nicușor Dan: „Nu e o țintă de a da oameni afară din STB, dar e o țintă de a optimiza o companie în care am pus bani publici”