Grevă generală de patru ore în Israel

Negocierile dintre puternicul sindicat Hisdrasut şi Ministerul de finanţe privind statutul angajaţilor publici au eşuat.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 06:49
Grevă generală de patru ore în Israel

O grevă generală a fost lansată în Israel luni dimineaţă, când au fost închise spitale, bănci şi principalul aeroport internaţional, dar aceasta va fi limitată la patru ore, a anunţat postul de radio militar.

Decizia de a limita la patru ore mişcarea, care a început la ora locală 06.00 (06.00 ora României), a fost luată de tribunalul naţional care se ocupă de afaceri sociale şi care s-a reunit în cursul nopţii, în urma eşecului negocierilor dintre puternicul sindicat Histadrut şi Ministerul de Finanţe cu privire la condiţiile de muncă ale salariaţilor din sectorul public.

Israelienii protestează  împotriva statutului de angajat de zona a doua pe care îl au sute de mii de israelieni care lucrează în sectorul public şi în anumite întreprinderi private’, a declarat purtătorul de cuvânt al Histadrut, Eyal Malma, potrivit AFP.

‘Recurgerea la astfel de angajaţi, care nu beneficiază de aceleaşi drepturi sociale şi care sunt subplătiţi, a devenit o adevărată epidemie căreia trebuie să i se pună capăt’, a adăugat Eyal Malma. Potrivit reprezentantului sindical, acest fenomen a luat o asemenea amploare încât este dificil de a preciza numărul acestor angajaţi.