GREVĂ GENERALĂ în sistemul sanitar! Angajaţii ameninţă cu proteste, nemulţumiţi de prevederile OUG privind noile măsuri fiscale

Publicat: Duminică, 30 Decembrie 2018 11:23 // Actualizat: Duminică, 30 Decembrie 2018 11:23 // Sursa: romaniatv.net

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu proteste în prima parte a anului viitor, nemulţumiţi de noile măsuri fiscale adoptate de Guvern prin Ordonanţa publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, care include şi "taxa pe lăcomie”. Iniţiativa se numeşte "Pluguşorul Nedreptăţilor”, iar Federaţia "Solidaritatea Sanitară” spune că peste 4.000 de salariaţi din sănătate i s-au alăturat.

Federaţia ''Solidaritatea Sanitară'' informează că a iniţiat un protest la adresa Guvernului, denumit Pluguşorul Nedreptăţiţilor, ce anunţă şi pregăteşte valul de acţiuni de protest ce va urma în prima parte a anului 2019, din cauza efectelor negative pe care Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2018 le are asupra salariaţilor din sectorul public de sănătate, au anunţat, duminică, reprezentanţii federaţiei sindicale.

„Prin acest act normativ adoptat în perioada Sărbătorilor, Guvernul a decis, în mod paradoxal, să-i lipsească de drepturile cuvinte pentru activitatea desfăşurată în această perioadă tocmai pe cei aflaţi acum la muncă pentru a asigura continuitatea serviciilor medicale necesare populaţiei", transmite Federaţia „Solidaritatea Sanitară" printr-un comunicat de presă.

Sindicaliştii critică prevederile actului normativ, spunând că acesta asigură creşterea salariilor de bază pentru jumătate dintre salariaţii din sănătate la nivelul de salarizare din 2022, însă introduce şi prevederi care îi afectează pe toţi angajaţii din sănătate.

Ordonanţa de urgenţă care introduce "taxa pe lăcomie", publicată în Monitorul Oficial. Când intră în vigoare noile măsuri

Peste 4.000 de salariaţi din sănătate s-au alăturat deja iniţiativei „Pluguşorul Nedreptăţilor", spune Federaţia, care susţine că, pentru a trage un semnal de alarmă, orice acţiune de acest fel făcută de Guvern în perioada sărbătorilor trebuie urmată şi de proteste tot în aceeaşi perioadă, proteste care să se finalizeze cu grevă generală.

„În acest moment acţiunea inadecvată a Guvernului din timpul sărbătorilor este sancţionată prin intermediul acestui protest simbolic, el reprezentând punctul de început al unor acţiuni ce asigură intrarea în anul 2019 în plin conflict colectiv de muncă", subliniază sindicaliştii.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern în 21 decembrie, seara, prin care se introduc noile taxe a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Măsurile intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Teodorovici măsuri fiscale OUG măsuri discale taxa lacomie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H