Grevă generală în sistemul sanitar! Se strâng semnături pentru declaşarea celui mai mare protest

Angajaţii din sistemul sanitar nu mai suportă nedreptăţile şi inechităţile la care sunt supuşi. În acest context, se anunţă mai multe greve generale ce pun în pericol actul medical la nivel naţional.

24 ian. 2024, 14:56
Grevă generală în sistemul sanitar! Se strâng semnături pentru declaşarea celui mai mare protest
Grevă generală în sistemul sanitar! Se strâng semnături pentru declaşarea celui mai mare protest

Federaţia Sindicală Hipocrat, care reuneşte angajaţi din sistemul sanitar, anunţă că începe strângerea de semnături pentru declanşarea unei greve generale. Se anunţă şi alte proteste ale sindicaliştilor din sănătate şi asistenţă socială.

Citeşte şi: Sindicaliștii din Sănătate amenință cu cea mai mare grevă din ultimii 20 de ani, imediat după Anul Nou: ”Înseamnă întreruperea activității și asigurarea doar a urgențelor”

Se pregăteşte o grevă generală în sistemul sanitar

Sindicaliştii se declară „profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar in ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”.

Federaţia Sindicală Hipocrat din România anunţă că angajaţii din sistemul sanitar afiliaţi acestei federaţii încep acţiunea de strângere de semnături în vederea organizării unei greve generale.

Răspundem apelului la unitate, lansat de Federaţia Sanitas din România, deoarece revendicările sunt comune pentru toţi salariaţii din sănătate. Ne dorim ca solidaritatea mişcării sindicale să sporească puterea de acţiune, în speranţa că factorii politici vor înţelege că salariaţii solicită în primul rând o creştere salarială decentă. Suntem profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar in ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Sindicală Hipocrat din România.

Sindicaliştii reclamă, de asemenea, „situaţia dificilă cu care se confruntă salariaţii din sănătate, generată de scăderea puterii de cumpărare şi implicit a nivelului de trai”, considerând că este momentul să iniţieze procedurile de declanşare a grevei generale.

Citește și: EXCLUSIV | Dana Budeanu demască infiltrații la proteste! Creatoarea de modă îi dă în vileag pe protestatarii falși. ”E o mascaradă, exact ca greva profesorilor. S-a cerut intervenția galeriilor, dar s-a refuzat”