Grevă GENERALĂ, miercuri, în Administraţia Publică. Protest cu 10.000 de oameni în Capitală, săptămâna viitoare

Marile sindicate din administraţie ameninţă cu proteste de amploare. Reprezentanţii angajaţilor din sistem anunţă că miercuri, peste 200.000 de oameni vor protesta într-o formă sau alta. 

RomaniaTV.net
22 mai 2017, 09:46
Grevă GENERALĂ, miercuri, în Administraţia Publică. Protest cu 10.000 de oameni în Capitală, săptămâna viitoare

Sindicaliştii din administraţia publică locală au anunţat că va urma o perioadă cu proteste de amploare, respectiv de miercuri, în toată ţara, aproximativ 200.000 de angajaţi vor protesta într-o forma sau alta. Unii vor bloca lucrul, unii vor ieşi în stradă, alţii vor picheta instituţiile în faţa cărora lucrează.

Cei de la sindicate mai spun că in momentul in care se vor discuta in Comisii legea salarizarii, adica la inceputul saptamanii viitoare, vor organiza si un protest de amploare in Capitala, in fata Parlamentului, la care sunt asteptati 10.000 de oameni. 

„Miercuri, săptămâna viitoare, în București va fi organizat un miting la Palatul Parlamentului unde vor participa circa 10.000 de angajați din administrația publică locală. Aceștia solicită o grilă de salarizare pentru angajați cu respectarea principiilor legii”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP).

Potrivit acestuia, la nivelul întregii țări sunt așteptați să protesteze 120.000 de oameni.

Federaţiile Sindicale din administraţia publică centrală şi locală s-au intalnit, luni, pentru a stabili calendarul protestelor. Sindicaliştii se consideră extrem de nemulţumiţi şi vitregici de noua lege a salarizării. Ei sunt sunt de părere ca actualul guvern priveşte ca o Cenuşăreasă domeniul administraţiei şi că până în 2022 se vor vedea majorări salariale infime în acest domeniu. 

Cei din administraţiile fiscale au început să-şi strige nemulţumirea încă de săptămâna trecută, de când au ieşit în stradă şi au obţinut şi o întâlnire cu ministrul Finanţelor.