Greva împotriva AUSTERITĂŢII a perturbat TRAFICUL FEROVIAR în Portugalia

Traficul feroviar a fost puternic perturbat miercuri în Portugalia, din cauza unei greve de 24 de ore a salariaţilor din cadrul reţelei feroviare Refer, care protestează faţă de tăierile salariale prevăzute în proiectul de buget pe 2014.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 11:56
Greva împotriva AUSTERITĂŢII a perturbat TRAFICUL FEROVIAR în Portugalia

Doar aproximativ 30% dintre trenuri circulă în Portugalia, mulţumită recurgerii la un serviciu minim, a anunţat o purtătoare de cuvânt a căilor ferate portugheze Comboios de Portugal (CP), informează Mediafax.

Adeziunea puternică la grevă „constituie un răspuns clar al muncitorilor” împotriva reducerilor salariale prevăzute de către angajator, a comentat Abilio Carvalho, liderul Federaţiei sindicatelor din transporturi şi comunicaţii.

Pentru joi, CP preconizează perturbări „uşoare”, din cauza unei greve de 24 de ore convocate de o parte a sindicatelor care reprezintă salariaţi ai căilor ferate. Aceste sindicate denunţă măsurile de austeritate anunţate de Guvernul portughez.

De asemnea, greve parţiale vor avea loc joi în serviciile urbane de transport din Lisabona, capitala Portugaliei, şi Porto, cel mai mare oraş din nordul ţării.

Citeşte şi Ziua furiei în Europa. Proteste anti-austeritate în Portugalia, Spania, Italia şi Grecia VIDEO

De la începutul săptămânii, salariaţi ai Soflusa, o societate care asigură transportul fluvial în aria metropolitană a Lisabonei, îşi întrerup zilnic activitatea timp de trei ore, provocând lungi cozi de aşteptare.

Aceste acţiuni sociale se înscriu în cadrul unei serii de greve în sectorul transporturilor şi vor avea ca punct final o manifestaţie, sâmbăta viitoare, la Lisabona.

Greviştii protestează faţă de tăierile salariale prevăzute anul viitor pentru funcţionarii şi angajaţii societăţii publice şi faţă de planurile de privatizare ale unor întreprinderi din sector.