Grevă la fabrica Remar din Cluj. 300 de angajaţi au oprit lucrul VIDEO

Grevă la fabrica Remar din Cluj-Napoca. Peste 300 de angajaţi ai societăţii de reparaţii de cale ferată sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit integral salarii pe lunile trecute.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 08:51
Grevă la fabrica Remar din Cluj. 300 de angajaţi au oprit lucrul VIDEO

Aproximativ 300 de angajaţi protestează vineri în curtea fabricii Remar din Cluj-Napoca. Lucrul a fost oprit, iar oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit integral salariile aferente lunilor trecute. Angajaţii mai spun că lucrează foarte mult, că le-au fost tăiate sporurile şi aşteaptă o reacţie pozitivă din partea conducerii.

Deşi oamenii au ieşit în stradă, nimeni din conducerea fabricii nu a ieşit să stea de vorbă cu ei, pe motiv că o grevă spontană este o măsură extremă.

Oamenii au mai spus că vor pleca acasă la ora 15.15, oră la care în mod normal se termină şi programul lor de lucru. Mai mult, protestatarii au intrat în birou peste director, cerându-i explicaţii. Au obţinut însă doar o promisiune vagă că vor mai primi şi în cursul zilei de vineri câţiva bani. Acest lucru nu i-a mulţumit şi au revenit în faţa fabricii pentru a protesta.

Dacă până luni dimineaţa, situaţia lor financiară nu se va reglementa, vor protesta din nou şi vor refuza să intre în hale pentru a-şi relua lucrul.

Pe ultima lună lucrată, oamenii trebuiau să primeasca doar 75% din salariu pe motiv că de 75% este şi producţia fabricii. Însă, nici măcar aceşti bani nu i-au primit pe toţi, mai rămânând o restanţă de 25%.

Nemulţumiţii spun că nu vor intra în ateliere pentru a-şi relua lucrul, până când nu îşi vor primi banii. De asemenea, ei cer demisia directorului general al fabricii.