Greva poştaşilor s-a încheiat. Plata pensiilor va fi RELUATĂ

În urma negocierilor purtate între sindicate, reprezentanţii Poştei şi ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, s-a stabilit ca nemulțumiții să se întoarcă la lucru, iar plata pensiilor să fie reluată.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 13:08
Greva poştaşilor s-a încheiat. Plata pensiilor va fi RELUATĂ

Toţi factorii poştali vor distribui pensiile în cursul zilei de marţi aşa cum erau programaţi, a anunţat ministrul Dan Nica,  la finalul negocierilor cu sindicaliştii din Poşta Română.

„Am decis împreună cu sindicatele ca până la sfârşitul zilei toţi factorii poştali să distribuie pensiile aşa cum era programaţi şi evident şi în zilele următoare. Decizia a fost ca tot cei care nu au distribuit pensiile să purceadă să facă acest lucru şi să termine această operaţiune în cursul zilei de azi”, a adăugat Nica.

Acesta a precizat că s-a înţeles cu sindicaliştii şi în privinţa programului de restructurare din cadrul companiei.

„În urma discuţiilor ne-am înţeles şi în privinţa măsurilor de restructurare din cadrul companiei, acesta urmând să fie pus în aplicare împreună cu sindicatele. Au existat solicitări din partea salariaţilor care au fost luate în considerare”, a spus ministrul Societăţii Informaţionale.

Angajaţii Poştei Române au oprit două zile la rând activitatea în mai multe oficii din Bucureşti, dar şi din alte oraşe, nemulţumiţi că muncesc mult pe salarii mici şi în condiţii proaste.

Greva poştaşilor afecta peste 3,7 milioane de pensionari care ar fi primit pensiile cu întârziere, dar alţi cetăţeni care beneficiau de prestaţii sociale. Marţi, la prânz, poştaşii au fost chemaţi la negocieri de reprezentanţii companiei alături de ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica.