Greva profesorilor continuă, iar sindicaliştii anunţă că vor să organizeze un miting, joi, la Bucureşti. „Va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”

Sindicaliștii din Educație au anunțat la finalul negocierilor cu reprezentanții Guvernului, care au avut loc la Palatul Victoria, că nu s-a ajuns la un acord cu privire la încetarea grevei generale a profesorilor. Se ia în calcul organizarea unul miting, joi, la Bucureşti.

23 mai 2023, 21:57
Greva profesorilor continuă, iar sindicaliştii anunţă că vor să organizeze un miting, joi, la Bucureşti. „Va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”

Negocierile purtate marţi de liderii sindicali şi premier nu au adus niciun rezultat, astfel încât greva va continua. Mai mult, sindicaliştii iau în calcul organizarea unui miting la Bucureşti, în data de 25 mai.

”Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Citeşte şi Greva în școli continuă! Negocierile dintre reprezentanții Guvernului și sindicaliștii din Educație au eșuat

”Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater.

Citeşte şi Profesorii amenință că nu vor încheia mediile elevilor la final de an școlar. Greva profesorilor continuă

Greva generală în școlile din România a fost declanșată luni, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest. Sindicatele din Educație cer în aceste momente majorarea salariilor, însă, reprezentanţii Guvernului au propus doar stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.