Greva salariaţilor de la Electrolux continuă: "Îşi bat joc de noi. Ăştia nu sunt oameni, sunt extratereştri"!

Publicat: Joi, 04 Aprilie 2019 09:44 // Actualizat: Joi, 04 Aprilie 2019 09:44 // Sursa: romaniatv.net

Tensiunea a atins cote nebănuite la Electrolux Satu Mare în a cincea săptămână de grevă generală. Liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, și-a pus cătușele în semn de protest, în timp ce lideri sindicali din Mehedinți și Maramureș au blocat drumul, punându-se pe jos. Moment în care au intervenit jandarmii, făcând apel la înțelegere.

Vasile Dârle, liderul sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, a ales să protesteze într-un mod inedit, punându-și cătușele, spunând: "Asta se întâmplă la Electrolux". Din cauza emoțiilor și a oboselii fizice și psihice acumulate în aceste cinci săptămâni, Vasile Dârle a izbucnit în lacrimi: "Își bat joc de noi. Ăștia nu sunt oameni, sunt extratereștri"!

Sindicaliștii au mers mai apoi chiar în fața porții principale de acces, unde i-au amenințat pe cei din întreprindere că vor intra peste ei, scandând "Rușine să vă fie" către muncitorii care nu au întrerupt lucrul, dar și către cei din conducerea fabricii.

Jandarmii au intrat în interiorul fabricii pentru a discuta cu cei din conducere, în încercarea de a facilita un dialog cu sindicaliștii și pentru a detensiona totul. Doar că directorul Dietmar Blomer nu s-ar fi aflat în incintă.

Liderul sindicatului Samus din Electrolux, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor că cei din conducerea fabricii îi acuză de distrugere pe muncitori, iar pe liderii de sindicat îi acuză de incitare. Cert este că Sorin Faur și greviștii nu s-au lăsat intimidați.

"Schimbăm toată strategia", le-a transmis Sorin Faur. Mai exact, aceștia nu vor mai sta "cuminți" în țarcul din lateralul fabricii, ci vor adopta forme mai hotărâte de protest.

Sursa: presasm.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
grevă grevă Electrolux
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H