Grevă spontană la Salina Ocna-Dej. Angajaţii au întrerupt activitatea

Peste o sută de angajaţi de la salina Ocna Dej au întrerupt luni programul de lucru. Muncitorii au refuzat să intre în subteran încă de la primele ore ale dimineţii şi apoi s-au adunat în curtea instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de fondul redus de salarii, dar şi de faptul că nu şi-au primit nici până acum banii promişi la începutul lunii.

14 nov. 2016, 12:42
Grevă spontană la Salina Ocna-Dej. Angajaţii au întrerupt activitatea

O parte dintre protestatari s-au întâlnit luni dimineață reprezentanţii conducerii salinei și și-au spus nemulţumirile. Aceştia au încercat să-i convingă să renunțe la protest, însă fără succes.

Principala nemulţumire a protestatarilor este legată de salarii, dar şi de faptul că nu şi-au primit cel de-al 13-lea salariu promis pentru începutul lunii, potrivit dej24.ro.

Şi în urmă cu aproape un an, angajații Salinei Ocna Dej au protestat din cauza fondului de salarii care a fost redus. Atunci, unui număr de cinci mineri li s-au făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de greață și dureri de cap, după ce au refuzat să iasă din subteran timp de 37 de ore.

Citeşte şi Protest spontan în Vâlcea. Sute de mineri au ieşit în stradă