Grindeanu, despre rezoluţia PSD privind "statul paralel şi ilegitim": Partidul a ţinut să arate că este decis să ducă această bătălie

Publicat: Miercuri, 22 Noiembrie 2017 23:26 // Actualizat: Miercuri, 22 Noiembrie 2017 23:26 // Sursa: romaniatv.net

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la TVR, că vede rezoluţia privind statul paralel, adoptată de social-democraţi la Băile Herculane, ca ”o determinare” a PSD care a vrut să arată că este dispus să ducă această bătălie cu statul paralel.

Întrebat cum vede rezoluţia PSD privind "statul paralel şi ilegitim", Sorin Grindeanu a răspuns: "O privesc ca o declaraţie şi o determinare a PSD pe care a ţinut neapărat să o arate, că este decis să ducă această bătălie", potrivit Mediafax.

În ce priveşte motivele social-democraţilor pentru a adopta rezoluţia, Grindeanu a apreciat că modul în care funcţionează justiţia a generat anumite dubii. "S-a indus ideea că lucrurile în justiţie s-au făcut cu o anumită prioritizare (...) Sunt nişte lucruri care par ciudate", a comentat fostul premier.

Invitat să comenteze noile probleme cu justiţia ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, Grindeanu a spus: "Parcă - de fapt, sigur, nu parcă - s-au strâns multe împotriva lui Liviu Dragnea". Fostul şef al Guvernului a admis că această situaţie creează probleme foştilor săi colegi din PSD.

La întrebarea dacă se urmăreşte "lichidarea" PSD prin intermediul unor procese în justiţie, Sorin Grindeanu a răspuns negativ. "Lichidarea, nu. Aducerea PSD la un procent undeva la 20-25%. Dispariţia PSD de pe scena politică ar duce la instabilitate, din punctul meu de vedere", a apreciat Grindeanu.

De asemenea, Sorin Grindeanu a respins afirmaţiile legate de faptul că ar fi făcut denunţuri în dosarul Belina. "M-au deranjat luările de poziţie în care apărea numele meu, alături de foşti colegi, cum că am făcut denunţuri. În primul rând, cercetarea a început cu ani în urmă. Doi, când te cheamă ca martor, te duci că altfel te iau mascaţii de pe stradă", a precizat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre statul paralel: Este o glumă destul de proastă. Nu mă tem absolut deloc de o suspendare

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui "stat paralel şi ilegitim", care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte.

"PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică", se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

Liderii PSD constată existenţa mai multor "vulnerabilităţi" ale statului de drept, care sunt speculate de „Statului Paralel şi Ilegitim" pentru a-şi impune controlul asupra puterii politice şi judecătoreşti. "Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului", susţin social-democraţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Liviu Dragnea Sorin Grindeanu statul paralel
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
24 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H