Gripa continuă să facă victime în România. Bilanţul tragic a ajuns la 15 morţi UPDATE

Gripa continuă să facă victime în România, numărul persoanelor decedate a ajuns la 15. 

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 11:09
Gripa continuă să facă victime în România. Bilanţul tragic a ajuns la 15 morţi UPDATE

UPDATE: Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 70 de ani din Bucureşti. Femeia avea condiţii medicale preexistente, nu fusese vaccinată antigripal şi a fost confirmată cu coinfecţie cu virus gripal tip A, subtip H3 şi tip B.

UPDATE: Un bărbat de 66 de ani, care avea mai multe boli cronice, a decedat luni, în timp ce era internat la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, posibil din cauza gripei, testul rapid efectuat fiind pozitiv.

„Astăzi, la ora 14,20, SJU Alba Iulia, Secţia boli infecţioase, a comunicat un deces la un caz posibil gripă, (test rapid – pozitiv), 66 de ani, cu boli cronice asociate. Menţionăm că acest caz nu este confirmat la Institutul ‘Cantacuzino'”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Trebuie precizat însă că există mai multe cazuri, la nivelul judeţului, diagnosticate clinic şi pe teste rapide”, se menţionează în comunicat.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a confirmat decesul unei femei din judeţul Mureş. Femeia, în vârstă de 90 de ani, din judeţul Mureş, avea condiţii medicale preexistente şi nu a fost vaccinată antigripa, fiind confirmată cu virus gripal tip A, subtio H3. Femeia a decedat miercuri, 29 ianurie.

Anterior, au fost semnalate decese din cauza gripei în judeţele Cluj, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui (câte un caz), iar în Prahova, Harghita şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese.

Citeşte şi:Gripa face încă o victimă în România. Bilanţul tragic a ajuns la 13 morţi

In sezonul precedent, in perioada similara, au fost inregistrate 69 decese confirmate cu virus gripal, din care 52 tip A, subtip (H1)pdm09, 8 subtip H3 si 9 A nesubtipat, iar de la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 398 cazuri de gripa.

Citeşte şi:Gripa închide şcolile din Capitală. Peste 23 de unităţi de învăţământ îşi suspendă parţial cursurile

Pana la data de 26.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.