Groapă misterioasă apărută din senin lângă Constanţa. Autorităţile sunt în alertă

O groapă adâncă şi cu diametrul de aproximativ cinci metri a apărut din senin pe un teren agricol din judeţul Constanţa. Localnicii din 23 august au anunţat autorităţile. 

16 sept. 2022, 10:59
Groapă misterioasă apărută din senin lângă Constanţa. Autorităţile sunt în alertă

O groapă misterioasă a apărut din senin lângă Constanţa. Craterul descoperit de un cioban este un real pericol pentru utilajele folosite de agricultorii din zonă, mai ales că pereţii lui sunt extrem de fragili şi se pot surpa oricând, potrivit observatornews.ro.

„Noi am anunţat autorităţile, ca să luăm primele măsuri de împrejmurie şi ferească Dumnezeu să nu cadă cineva înăuntru”, a declarat un poliţist local.

Citeşte şi: Panică totală, o groapă uriaşă, adâncă de 200 de metri s-a căscat dintr-o dată în pământ. „Teama noastră e că data viitoare va fi înghiţită o stradă, o şcoală”

De la descoperire, groapa şi-a tot mărit diametrul.

„O prăbuşire a unui tavan, probabil din cauză de secetă, pânza freatică a scăzut şi în consecinţă o cavitate foarte mare a lăsat posibilă această prăbuşire”, spune Adrian Bâlbă, doctor în științe.

Citeşte şi: Era să-şi piardă viaţa din cauza unui selfie. Un turist a căzut în craterul Muntelui Vezuviu în timp ce încerca să-şi facă fotografia perfectă

Experții iau în calcul și faptul că în zonă sunt peșteri şi este posibil ca o parte a unei galerii să se fi surpat.