Groază în avionul evacuat din Florenţa. Românii au povestit momentele de panică VIDEO

Românii care au fost în avionul evacuat luni în Florenţa după un incendiu povestesc clipele de groază prin care au trecut. Oamenii au ajuns în cele din urmă pe aeroportul din Timişoara cu o cursă din oraşul Bologna. Unii sunt încă în stare de şoc, informează România TV.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 05:52
Groază în avionul evacuat din Florenţa. Românii au povestit momentele de panică VIDEO

Incidentul s-a petrecut pe pista de decolare pe Aeroportul din Florenţă în jurul orei 11.40 ora Italiei, echipajul aeronavei de tip Saab-2000 a zborului Florenţa-Timişoara, cu 45 de pasageri la bord, a sesizat declanşarea mesajului de alarma de incendiu la motorul stâng, un mesaj care ulterior s-a dovedit a fi fals.

19 dintre cei 45 de pasageri care s-au aflat în avionul cu probleme au ajuns pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara cu o altă aeronavă. Oamenii îşi amintesc cu groază clipele prin care au trecut, informează România TV.

„Eram pe pista de decolare şi a trebuit să sărim din avion de urgenţă. Lumea s-a panicat, am început să ţipăm. Trebuia să sărim nu aveam topogan să sărim. Am sărit de la înălţime”, a declarat o femeie, pasager în avion.

„Fum sus nu am văzut, doar jos. S-a simţit mirosul. O femeie a picat, au dus-o la spital”, a declarat o altă femeie.

Odată deschisă trapa de urgenţă, oamenii povestesc că s-au văzut nevoiţi să sară de la o înălţime de mai bine de 2 metri.

„Nu a apucat să vină nici scara şi a trebuit să sărim de sus de la 2 metri sau cât are”, a sus un alt pasager.

„Suntem întrebaţi de ce nu aţi folosit topogane? Aeronavele regionale de dimensiuni mai mici nu au topogane. Problema cea mai mare cu care ne confruntăm este ca în timpul evacuarii pasagerii s-au îmbulzit şi normal că unii şi-au luxat, au avut vreo entorsă”, a declarat Nicolae Petrov, director/ patron Carpatair.

Pasagerii care au fost răniţi în timpul evacuării de urgenţă vor fi despăgubiţi.