Gruia Stoica vorbeşte despre eşecul privatizării CFR Marfă. Află care sunt MOTIVELE

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul GFR, care a câştigat licitaţia de privatizare a CFR Marfă, va susţine, marţi, la ora 18.30, o conferinţă de presă în care va vorbi despre ce a dus, în opinia sa, la eşecul privatizării CFR Marfă.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 12:59
Gruia Stoica vorbeşte despre eşecul privatizării CFR Marfă. Află care sunt MOTIVELE

Procesul de privatizare a CFR Marfă a eşuat după ce Comisia de privatizare şi Grup Feroviar Român nu au ajuns luni la un rezultat pentru încheierea transferului de acţiuni în proprietate privată.

Gruia Stoica, proprietarul GFR, a declarat că este dispus să intre din nou în cursa pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni, când procedura de privatizare va fi reluată.

Privatizarea CFR Marfă a eşuat pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei, potrivit GFR.

Reprezentanţii GFR au menţionat că nu a fost semnat procesul verbal de încetare a contractului de vânzare-cumpărare întrucât nu s-a ajuns la o concluzie comună privind conţinutul documentului, considerat vag de către cumpărtor. Ei au adăugat că în forma propusă se prevedea că nu au fost îndeplinite condiţiile, la modul general, fără să fie menţionat şi din responsabilitatea cui.

„Am stat şase ore şi jumătate ca să ne convingă să dăm declaraţii că nu ne vom îndrepta împtriva comisiei de privatizare”, a afirmat Gruia Stoica.

Potrivit hotărârii de Guvern privind privatizarea CFR Marfă, termenul pentru finalizarea procesului a expirat luni, nefiind prelungit de către Guvern.