Grup internaţional de hackeri, dezmembrat de FBI şi Poliţia Română

Un grup internaţional de hackeri care spărgeau contra cost parole la adrese de email a fost dezmembrat în urma unei operaţiuni desfăşurate de FBI, la care a participat şi Poliţia Română, relatează luni BBC.

27 ian. 2014, 19:48
Grup internaţional de hackeri, dezmembrat de FBI şi Poliţia Română

FBI a arestat în SUA cinci persoane – două responsabile de spargerea parolelor şi trei care erau clienţi ai unor site-uri specializate în spargerea parolelor. Cei doi care spărgeau parolele, americani din statul Arkansas, erau operatorii site-ului needapassword.com şi au spart parolele a circa 6.000 de conturi email. Ei riscă acum până la cinci ani de închisoare. Celelalte trei persoane arestate de FBI erau clienţi ai unor site-uri de acest fel, cărora le-au plătit peste 23.000 de dolari pentru a afla parolele unor adrese de email. Aceştia riscă până la 12 luni de închisoare, scrie Agerpres.

Alţi şase presupuşi administratori ai unor asemenea site-uri au fost arestaţi în afara Statelor Unite în cadrul aceleiaşi operaţiuni. Potrivit Xinhua, patru au fost arestaţi în România, unul în India şi unul în China. Ei cereau pentru spargerea parolelor adreselor de email sume cuprinse între 100 şi 500 de dolari.

Citeşte şi Topul celor mai slabe parole din 2013 descoperite de hackeri