Topul celor mai slabe parole din 2013 descoperite de hackeri

În fiecare an, SplashData sintetizează toate parolele furate şi ulterior publicate de diverşi hackeri. De aici până la realizarea unui top cu cele mai slabe parole din 2013 nu a mai fost decât un pas.

21 ian. 2014, 21:30
Topul celor mai slabe parole din 2013 descoperite de hackeri

Creat probabil ca o învăţătură de minte pentru cei care nu apreciează cum se cuvine importanţa securităţii conturilor online, topul celor mai slabe parole este, pe cât de scurt, pe atât de interesant, scrie playtech.ro. Mai mult de atât a fost creat un top al parolelor slabe, comparat cu cele din anul 2012.

Parola ,,Password” este în cădere, de pe primul loc, pe locul al doilea. Se pare că a fost devansată de asocierea de cifre foarte inspirată ,,123456„. Trecând peste cei care cred că primele şase cifre de pe tastatură formează o parolă imbatabilă, îi avem pe cei care sunt de părere primele opt cifre sunt mult mai sigure.

Chiar dacă nu putem şti sigur dacă există vreo legătură între atacul de la Adobe de acum câteva luni şi noii intraţi în clasament, ,,adobe123″ şi ,,photoshop” îşi fac pentru prima oară simţită prezenţa în acest top cele mai slabe parole.

Vedeţi cele mai slabe parole aici.