Grupare de proxeneţi, destructurată de DIICOT. Şapte persoane au fost reţinute

Şapte persoane din Călăraşi, acuzate că au exploatat mai multe tinere pentru prostituţie, printre acestea fiind şi minore, au fost reţinute de procurorii DIICOT. 

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 09:57
Grupare de proxeneţi, destructurată de DIICOT. Şapte persoane au fost reţinute

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii din Călăraşi au reţinut şapte inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

În cauză s-a stabilit că, în perioada iunie 2019 – februarie 2020, pe raza judeţului Călăraşi s-a constituit un grup infracţional organizat, format din 9 persoane, având ca obiect traficarea şi exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire şi determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituţiei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că membrii grupării au traficat sau au înlesnit practicarea prostituţiei în scopul obţinerii de foloase materiale, a unui număr de şase persoane de sex feminin (trei dintre ele fiind minore).

Citeşte şi Reţea de proxeneţi care exploata sexual românce în Barcelona, destructurată de Crăciun

Joi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, în urma cărora 21 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT – BT Călăraşi, în vederea audierii.

Vineri, cei şapte inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.