Gruparea Boko Haram a atacat un oraş-cheie din Nigeria. Cel puţin 20 de morţi şi peste 90 de răniţi

Gruparea islamistă Boko Haram a atacat duminică seară un oraș cheie din nord-estul Nigeriei, au făcut cunoscut locuitori din zonă, cu câteva zile înainte de sfârșitul termenului pe care și l-a fixat președintele Muhammadu Buhari pentru a învinge insurecția. În urma atacului cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 90 au fost rănite.

28 dec. 2015, 06:30
Gruparea Boko Haram a atacat un oraş-cheie din Nigeria. Cel puţin 20 de morţi şi peste 90 de răniţi

Combatanți ai Boko Haram au invadat Jiddari Polo, o localitate situată la periferia Maiduguri, capitala statului Borno (nord-est), în jurul orei locale 18.30 (17.30 GMT), deschizând focul și lansând explozivi. Nu a fost posibil să se afle dacă atacul grupării afiliate Statului Islamic (SI) s-a soldat cu victime.

„Trebuie să așteptăm până dimineață pentru a ne face o idee despre consecințele atacului, care s-a produs pe întuneric”, a precizat un membru al milițiilor de autoapărare care ajută armata, Babakura Kolo.

Armata nigeriană a ripostat cu tiruri de artilerie în direcția insurgenților, forțându-i pe islamiștii din Boko Haram să bată în retragere. „Tocmai terminasem rugăciunea de seară la moschee, când au început să auzim tiruri de artilerie și focuri de armă”, a declarat un locuitor, Shehu Mala. „Toți locuitorii cartierului au fugit din casele lor spre alte zone ale orașului”, a continuat el.

Citeşte şi Măcel în Nigeria: Gruparea Boko Haram a TĂIAT zeci de CAPETE

Boko Haram a încercat în mai multe rânduri să recucerească orașul Maiduguri, leagăn al Boko Haram lovit frecvent de atentate sinucigașe și raiduri sângeroase ale insurgenților, după ce au fost alungați în urmă cu trei ani.

Acest nou atac a avut loc la câteva zile după ce președintele Muhammadu Buhari a afirmat că războiul împotriva Boko Haram a fost câștigat „tehnic” și l-a mai puțin de o săptămână de termenul limită de la 31 decembrie pe care singur și l-a stabilit pentru a înfrânge gruparea islamistă.