Gruparea Stat Islamic revendică atentatul sinucigaş cu 21 de morţi din Bagdad

Gruparea Statul Islamic (SI) a anunțat că unul dintre militanții săi a comis atentatul din timpul funeraliilor unui combatant șiit la Bagdad, acțiune soldată cu moartea a cel puțin 18 persoane și rănirea altor 41, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
13 nov. 2015, 17:07
Gruparea Stat Islamic revendică atentatul sinucigaş cu 21 de morţi din Bagdad

O declarație difuzată online de susținători ai grupării jihadiste sunite arată că ținta atentatului au fost membrii Hashid al-Chaalbi, unitățile de mobilizare populară care luptă, alături de armata irakiană, împotriva jihadiștilor SI în nordul și vestul Irakului.

Potrivit New York Times, care evocă 21 de morți, gruparea Statul Islamic, desprinsă din filiala irakiană a rețelei teroriste internaționale Al-Qaida, deține în prezent controlul asupra unei treimi din teritoriile Irakului și Siriei.

Odată cu ascensiunea jihadiștilor, Bagdadul a devenit aproape zilnic scena atacurilor — fie că este vorba de atentate cu bombe plasate pe marginea șoselelor, de atacuri sinucigașe sau de asasinate ce vizează oficiali și militari irakieni.

Violențele au dus la sute de morți în Irak și la strămutarea a zeci de mii de persoane din nordul și vestul țării.

Tot vineri, explozia unei bombe plasate pe marginea șoselei în apropierea unei moschei șiite la Sadr City a cauzat moartea a cinci persoane și rănirea altor 15, conform unor oficiali ai poliției locale.