Grupul AFI pregăteşte un proiect imobiliar de peste 1 miliard de euro în Cotroceni. „Vrem să facem apartamente de închiriat”

Grupul AFI Europe România vrea să extindă proiectul AFI Palace Cotroceni cu noi spaţii pentru magazine, birouri, apartamente de închiriat, precum şi un hotel. Dezvoltatorul israelian îşi propune ca valoarea proiectului să ajungă chiar la 1,2 miliarde de euro.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 12:38
Grupul AFI pregăteşte un proiect imobiliar de peste 1 miliard de euro în Cotroceni. „Vrem să facem apartamente de închiriat”

La câteva luni după ce a cumpărat portofoliul de birouri din Româ­nia al NEPI, cu peste peste 300 mililioane de euro, AFI Europe România pregăteşte primul proiect care va de­păşi ca valoare pragul de 1 mld. euro, scrie Ziarul Financiar.

„Pe noul lot de 50.000 mp achiziţionat în urmă cu un an şi jumătate lângă AFI Palace Cotroceni vom putea dezvolta un proiect de 150.000 – 200.000 mp, un proiect imens. Vom implementa componente pentru rezidenţial de închiriat, un concept în care avem foarte mare încredere, birouri şi retail suplimentar şi un hotel. Prin implementarea acestor elemente în zona Cotroceni, sinergia dintre segmente va fi una excelentă”, a precizat Doron Klein, CEO al AFI Europe România, conform sursei citate.

Pe teren ar urma să fie construite trei noi clădiri de birouri asemănătoare celor deja existente în proiectul AFI Park. O a patra clădire ar putea fi construită pe bulevardul Vasile Milea, în continuarea celor trei deja existente acolo, lângă cinema­tograful IMAX.

„Noi luăm în calcul posibilităţile şi abili­tă­ţile noastre de a utiliza cât mai eficient te­renul, dar şi pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea chiriaşilor. Avem chiriaşi în AFI Park care au nevoie de loc pentru a creşte şi a se extinde şi încercăm să ne adresăm acestor nevoi. Din acest motiv poate luăm în calcul construcţia unei noi clădiri lângă IMAX, sau alte clădiri pe noul teren achiziţionat cu un an şi jumătate în urmă, adiacent mallului dinpsre bulevardele Timişoara şi viitorul bulevard Sibiu. Odată ce masterplanul este gata, vom prezenta ideea”, a spus Klein.

La sfârşitul anului 2017, mall-ul AFI Palace Cotroceni avea o valoare de 495 de milioane de euro, la care se adaugă cele cinci clădiri de birouri ale proiectului AFI Park, în valoare de 165 milioane de euro, conform Ziarul Financiar.

Casa Radio, un proiect în parteneriat public-privat

Grupul AFI susţine că următorul mare proiect pe care l-ar putea demara în următoarea perioadă este Casa Radio. Discuţiile cu autorităţile întârzie, însă, fiind vorba despre un parteneriat public-privat.

Am semnat un contract care e subiectul unor condiţii care trebuie îndeplinite. Acum suntem în stadiul de a îndeplini toate condiţiile pentru a putea finaliza contractul şi a-l închide. Noi facem acest lucru alături de vânzător, de actualul acţionar al proiectului Casa Radio. Autorităţile colaborează cu noi în acest sens. Furnizează răspunsurile necesare şi suportul necesar. Este greu de spus când vom avea un update în acest sens„, au precizat reprezentanţii AFI Europe România.